(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Maak kennis met The Mystery Smoker, cannabis buitenkweker in hart en nieren met 20 jaar ervaring en een geheel eigen Haze-soort. Speciaal voor CNNBS is hij dit jaar extra vroeg begonnen met voorgroeien van zijn buitenwiet. Kijken, lezen en huiveren dus, met het allereerste kweekverslag van The Mystery Smoker …ever!

Zo, mijn eerste kweekverslag voor CNNBS! Ik sta te trappelen voor dit buitenwietseizoen, en dat is puur omdat ik nu eens ga delen, wat ik al 20 jaar met ontzettend veel passie doe maar nooit echt gedeeld heb. Mijn interesse in deze schitterende planten namelijk werd al op jonge leeftijd gewekt. Door mijn oudere broer welteverstaan, die bij ons thuis dus zomaar ineens wietplanten in de tuin aan het zetten was.

Hooked aan buitenwiet!

Mijn eerste wietplanten kreeg ik ooit eens van een man die bijna magische buitenwiet produceert; ik was toen een jaar of 12. Ja, jullie lezen het goed: 12 jaar jong (het roken ervan kwam later). Ik wist nog niet echt wat ik deed maar ik vond het schitterend! Vooral omdat er een monsterlijk grote struik uitgroeide dankzij de adviezen van deze heer (zo’n 3 meter hoog). I was hooked! In de jaren die daarop volgde had ik er elk jaar wat meer, en leerde ik mezelf met vallen en opstaan hoe ik het beste voor m’n schatjes kon zorgen. En ik maak trouwens nog steeds wel eens een foutje, maar het is meestal wel op te lossen.

Mannetjes…

Helemaal fantastisch was het moment dat ik op mezelf ging wonen met mijn vrouw, en in ‘onze’ tuin dames ging zetten. Stuk voor stuk werden het gigantische struiken. Als je ertussendoor liep, verdween je gewoon!

Totdat ik op een dag thuiskwam en de buurman achter een paar mannetjes aan zag rennen. Jawel, je raadt het al: er waren blijkbaar meer mensen die wisten wat er achter in de tuin stond. Daar ging mijn jaarvoorraad! Niet lang daarna zijn we verhuisd.

Barts Sr. Haze

In 2016 besloot ik voor het eerst een kruising te maken. Ik verdiepte me steeds verder verdiepen in het veredelen van wietsoorten en dacht, ‘dat moet ik misschien ook eens proberen, wie weet lukt het wel’. Ik had regular zaden van een Amnesia Haze en een andere onbekende wietsoort, waarvan ik de effecten en smaak erg prettig vond. Deze heb ik gekruist en daaruit kwam een hele berg zaden die ik dit jaar voor het eerst ga planten. Niet allemaal natuurlijk want dan zou ik een akker nodig hebben. Ik heb de soort vernoemd naar iemand die mij dierbaar is: Barts Sr. Haze. Dit is de eerste soort die ik heb staan voor dit jaar, en welgeteld 6 stuks.

Zkittlez, Kush en… frommels?

De tweede en derde soort heb ik van Zamnesia-elfjes cadeau gekregen, om uit te proberen. Dat zijn de Monster Zkittlez en de OG Kush, ik heb van iedere soort 5 zaden (Zamnesia nogmaals bedankt!). Nog niet iets wat ik eerder in de tuin heb gehad, dus ik ben reuze benieuwd naar wat deze dametjes gaan doen. Als laatste voor het moment heb ik nog een paar ‘frommels’ noem ik het maar, 2 stuks. Dit zijn 2 lelijke stekken die ik gered heb; ik zal kijken wat ik ervan kan maken. De soort is in ieder geval welbekend: Amnesia Haze.

Ik ben op 8 maart gestart met zaaien, en zo rond die tijd heb ik ook alles van de frommels afgeknipt waarvan ik het er niet aan wilde hebben. Alle 16 de zaden kwamen uit. En allemaal gingen ze vanaf het begin als een trein!

Ontkiemen in Jiffy’s

Dit jaar heb ik gekozen om in Jiffy’s (zie bovenste foto’s) te zaaien. Bakje water, Jiffy’s erin leggen, jointje draaien en terugkomen. Dan even een nieuw bakje water pakken, het jointje aansteken en de zaden in het bakje water doen. Vervolgens zet je de Jiffy’s in de propagator en stop je de wietzaden erin. Een kind kan de was doen, en ik kan het weten want ik deed het al als kind 😀

Er zijn natuurlijk tal van manieren om wietzaden te ontkiemen maar nu doe ik het nu eens op deze. Op de eerste dag kon je al zien dat ze open gingen, en op de derde dag stonden/kwamen ze echt boven het Jiffyplugje uit. Op dag 6 kwamen de wortels uit de pluggen, dus kregen ze hun eerste potje met aarde maar zeker niet de eerste de beste aarde! Gewoon goede potgrond, namelijk Canna Terra Professional. Verder nog geen voeding, op een heel klein beetje Canna Rhizotonic (voor mooie wortels) na. Elke dame heeft 50 milliliter water gekregen, meer hebben ze niet nodig.

Ik heb ze redelijk diep in de aarde gezet, omdat ze al een beetje aan het strekken waren. Dat komt waarschijnlijk doordat de TL’s 30 centimeter erboven hingen, maar zo zit mijn voorgroeiruimte nou eenmaal in elkaar. Toen ik op dag 10 ging kijken was één van de Monster Zkittlez geknakt. Waarschijnlijk door mijn eigen toedoen. Eeuwig zonde maar de rest blijft gelukkig lekker doorgroeien; in week 3 hebben de jongedames de eerste echte voeding gehad, die ik vanaf dit moment rustig ga opbouwen.

Monster Zkittlez en OG Kush na één maand.

Volg The Mystery Smoker online

Inmiddels zijn ze ongeveer een maandje oud, en zijn de verschillen duidelijk te zien. De Monster Zkittlez en OG Kush planten zijn wat korter dan de Bart Sr. Haze. De frommels slaan alweer een beetje aan; die frommel ik gaandeweg wel in iets fatsoenlijks 😉

De volgende stap is de eerste keer toppen, zodat ik ze kan vormen. Zeker voor Amnesia Haze en de Bart Sr. Haze. Van de Amnesia weet ik het zeker, maar van de Bart Sr Haze heb ik het vermoeden dat 2,5 meter met gemak haalbaar is. Zeker met deze vroege start maar daar ga ik het de volgende keer over hebben.

Als jullie meer foto’s en details van dit seizoen willen zien, kunnen jullie me volgen op Growdiaries en Facebook. Voor nu wens ik iedereen een goede start van het seizoen! Ik laat jullie over een paar weken weer zien wat ik dan weer heb uitgespookt. Groetjes en veel kweekplezier!

The Mystery Smoker

(advertenties)