(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Verslag nummer #2 van The Mystery Smoker en zijn vele wietplanten. Allemaal zijn ze een maandje ouder en groter, en hebben ze een mooi potje vol gezonde wortels! Een huis bouw je immers ook niet zonder een goed fundament. Het ontwikkelen van gezonde wortelstelsels was de vorige keer dan ook prioriteit, en nu begint het echte trainen

Kort na het vorige verslag heb ik de dames getopt, en ben ik begonnen met de plantentraining. Dit doe ik omdat ik de planten niet te hoog wil laten worden en ze in de breedte kan laten uitwaaieren. Nu moet ik wel zeggen dat de plek waar de dametjes stonden niet ideaal was (ik heb de voorgroeiruimte helaas moeten afbreken). Toch hebben de planten zich goed gehouden.

Het feest kan beginnen!

Ik moet bekennen dat ik de planten na het toppen weinig aandacht heb gegeven. Juist ook omdat ik ze niet te groot wil hebben en de focus op de wortels lag. Daarom heb ik ook lang gewacht met het verpotten, want dat is natuurlijk de volgende stap. Maar mijn ervaring is dat de planten erg hard gaan nadat ze verpot zijn en de wortels meer voeding en ruimte krijgen.

Ik heb m’n maatje gebeld, verteld dat ik wat potten en grond nodig heb en voilà! Even later stond hij daar netjes met vijftien 18-literpotten, twee 50-literbakken en 350 liter verse Canna Terra Professional. HET FEEST KAN BEGINNEN (nog bedankt J.).

Op het eerste gezicht doen de dames het qua groei wel redelijk zoals ik had verwacht. Ze trekken ongeveer gelijk op. Natuurlijk zie je wel het hoogteverschil tussen de indica’s en de sativa’s. De Bart Sr. Haze en de Amnesia Haze willen ongelooflijk strekken. De Monster Zkittlez en Kush OG gaan ook goed, je ziet alleen meteen dat dit deze kleiner en compacter zijn dan de Haze die ik heb staan.

Sativa- vs. indicatraining

De training is bij de verschillende soorten ook anders. Beide Haze planten zijn veel vergevingsgezinder dan de Monster Zkittlez en de Kush OG. Je merkt bij de laatste twee dat je er meteen bij moet zijn als de takjes nog ‘jong’ zijn. Deze worden zodra ze dikker worden, ook meteen veel steviger en buigen niet meer goed. De twee Haze planten zijn veel soepeler en laten daarom veel meer toe. Deze planten vind ik dan ook best makkelijk omdat je ze ook wel eens kan laten gaan. Je snoeit en duwt en vormt weer een keer, en ze waait met al je winden mee. Ik weet nu al dat de Monster Zkittlez en de Kush dit niet prettig vinden en dus een wat strakker schema wel kunnen waarderen.

De voeding van de afgelopen maand is ook rustig opgebouwd. Alle dames zijn met niks begonnen, water met alleen een beetje Canna Rhizotonic erbij. Het bewateren gebeurt elke 3 á 4 dagen water (indien nodig). De voeding heb ik rustig opgebouwd naar een EC-waarde van 1,5 met een pH-waarde van 5,5. Op het moment laten ze ook geen tekorten zien en gaat alles eigenlijk probleemloos, wat wel erg prettig is.

Binnen wennen aan buiten

De 15de van mei zijn de dames verpot naar grotere potten (Monster Zkittlez, Kush OG en Bart Sr. Haze naar 18-literpotten, Amnesia Haze naar 50-literpotten). Op het moment wil ik ze eigenlijk nog niet buiten zetten omdat ik het nog te wisselvallig vind. Daarbij wil ik ze ook eerst even laten bekomen van het verpotten, dus ik houd de dames de aankomende twee weken nog binnen onder een lamp met een timer. Ze zijn natuurlijk begonnen met 18 uur licht onder de TL-balk, en nu moeten ze ook langzaamaan gaan wennen aan het daglicht en het lichtschema dat daarbij hoort.

Ik zou zeggen, houd ook m’n Facebook en Growdiaries in de gaten want de komende weken zullen de dames hard gaan en zal ik veel gaan updaten! Ik verwacht dat ze minimaal dubbel zo groot worden en ik hoop jullie de volgende keer hier een paar mooie buitenfoto’s te kunnen laten zien. Voor nu heel veel kweekplezier gewenst, en ik laat over een maand weer van me horen.

The Mystery Smoker

(advertenties)