(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op zich best logisch: waarom niet ook gelijk even wat wiet bezorgen als je toch bij de mensen thuis komt om de post af te geven? Zo gezegd zo gedaan, maar wat postbode William even vergat was dat het niet mag van de wet. En dankzij die wet dreigt de bijklussende Amerikaan nu zelf voor 40 jaar te worden opgeborgen!

 

Federale shit

Arme, arme postbode William McRae. Ondanks dat ie ‘schuldig’ heeft gepleit ten aanzien van de aanklacht van het distribueren van meer dan 100 kilo wiet, zit het er nog steeds dik in dat hij voor tientallen jaren achter de tralies verdwijnt. De tralies van een federale gevangenis bovendien, want als postbode ben je nu eenmaal een federale ambtenaar en als je die functie ‘besmeurt’ vlieg je in een federale bak.

En omdat cannabis federaal gezien nog steeds een verboden drug is (zelfs eentje die in de zwaarste categorie is ingedeeld), dondert het niet of wiet legaal is in de staat waar je toevallig postbode bent. In het tragische geval van William had het trouwens geen zak uitgemaakt, want wiet is gewoon nog verboden in de staat Maryland, waarin havenstad Baltimore gelegen is waar onze postbode zijn rondjes maakt(e).

Kortom, de dealende postbode zou zomaar eens 40 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, aldus de krant The Baltimore Sun.

Partner in crime

En behalve William dreigt ook zijn partner-in-crime zwaar de Sjaak te worden. Deze Michael Gray zou de postbode geholpen hebben met het transport van de kilo’s wiet en ook hij pleitte ‘schuldig’ op de aanklacht van ‘conspiracy to distribute marijuana’.

Het kan hem zomaar op 20 jaar celstraf in een federale gevangenis komen te staan.

Sinds 2017 zijn er volgens het OM meer dan 200 pakketten vanuit Californië gestuurd naar een specifieke postcode in Baltimore. Alle bestemmingen lagen – het zal geen toeval zijn – op de route van postbode William McRae. Die liet zich naar verluidt betalen in wiet en contant geld.

Rechercheurs onderschepten sommige van de pakjes, nadat ze door sorteerders als verdacht waren bestempeld. En inderdaad, toen de inhoud getest werd rolde er een ‘POSITIEF!’ uit voor cannabis. Tijd voor een heterdaadje, dachten ze bij de politie.

Op heterdaad betrapt

Nog eens twee dozen werden vervolgens vanuit Californië naar precies hetzelfde adres opgestuurd als waar bovenstaande verdachte pakketjes naartoe moesten. Maar in plaats van de post netjes op het bestemde adres afleveren, zagen agenten dat McRae ze overhandigde aan een man die naast de postauto parkeerde. Die man werd later geïdentificeerd als Michael Gray.

Op hetzelfde moment dat Gray de dozen in handen kreeg, werd het postpakket officieel als ‘bezorgd’ gescand.

Een goed opgezette wijze van wiet smokkelen dus, vergelijkbaar met hoe containers coke Nederland in komen met hulp van corrupte douaniers en/of havenmedewerkers. Al is de methode natuurlijk niet prefect, anders hadden we dit artikel ook nooit geschreven…

[openingsfoto:  3Dalia/Shutterstock]
(advertentie)