(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel we met dure campagnes proberen onze kinderen meer buiten te laten spelen, is er voor wiettelers die hetzelfde doen maar weinig begrip. En dat geldt zeker voor de twee mannen die zondag in de kladden zijn gegrepen in Markiezaat, op de grens van Brabant en Zeeland. De heren hadden in het natuurgebied toch maar mooi 1400 wietplanten geplant.

 

Half ambtenarenland rukt uit voor guerrillakweek

Eerder vandaag schreven we over een massale politieactie in Californië, waarbij tientallen agenten/ambtenaren van vele verschillende clubjes betrokken waren om de 350.000 (!) wietplanten een kopje kleiner te maken.

Maar in Nederland kunnen we er ook wat van hoor, getuige het optreden van – let even op – politie, boswachters, boa’s van Brabants Landschap, Samen Sterk in Brabant en RUD Zeeland afgelopen zondag. Zij trokken allemaal ten strijde tegen de ondermijning van de Nederlandse rechtsstaat ofwel tegen wietkwekers en -planten…

1 BOA + 1 wietplant

Zes weken geduld na planten zaadjes

Het optreden zondag was het directe gevolg van een – het zal verdomme eens niet – tip, zes weken geleden. Iemand meldde toen dat er mogelijk een hennepplantage in het natuurgebied was aangelegd. Alsof hennep geen natuur is, geen fijne planten ook!

Voor wiet hebben de autoriteiten zoals jullie weten altijd tijd en dus toog er zo’n BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar, een soort van politieman maar dan zonder wapens) van Samen Sterk in Brabant (SSiB) richting Markiezaat. Hij zag een veld met daarin een heleboel gaten ‘met daarin zaadjes van vermoedelijk hennepplanten’.

 

Afijn, de natuur doet altijd zijn werk en dus besloten de autoriteiten zes weken te wachten, alvorens keihard een einde aan de ongewenste natuurdeel – lees; die 1400 wietplanten – te maken. Dat was dus afgelopen zondag.

Guerrillakwekers gearresteerd in het (wiet)veld

Het zou ons geenszins verbazen als de hele opsporingsmeute ook gewacht heeft tot de guerrillakwekers zelf aanwezig waren op hun perceel. Want hoe toevallig is het nou dat je in een natuurgebied op een plompverloren zondagmorgen de kweker van dienst aantreft?

Hoe dan ook, de twee Rotterdammers die op de wietplantage aan het werk waren zijn in de boeien geslagen. Hen wacht behalve een douw voor de 1400 wietplanten ook nog een aanklacht wegens vernieling van een natuurgebied.

Hoewel het met die vernieling ook wel weer meevalt als we boswachter Erik de Jonge (die ook voor de foto’s bij dit verhaal tekent) mogen geloven. “Doordat we er in dit geval op tijd bij waren, is de schade voor de natuur op de langere termijn beperkt gebleven”, zegt hij tegen Omroep Brabant.

(advertentie)