(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In de Amerikaanse staat Californië is wiet dan wel legaal, dat wil niet zeggen dat er ook niet nog zoiets als illegale wiet bestaat. En sommige van die illegale wietkwekers daar pakken het groot aan, heel groot. Zoals de gasten die nu gepakt zijn in Santa Barbara, met liefst 350.000 wietplanten en 20.000 kilo wiet!

 

Alles is mega in Californië

De zaak kwam aan het rollen na tips van bezorgde burgers, gevolgd door speurwerk van het – let even op – Santa Barbara County Sheriff’s Office Cannabis Compliance Team. Na twee maanden onderzoek, vielen de leden van het team op 17 juni een ‘illegal cannabis cultivation site’ binnen, net buiten het stadje Buellton. Illegaal, omdat er was gerommeld met de voorlopige teeltlicenties en er naar verluidt wiet onder de toonbank werd verkocht.

Niet alleen de illegale wietplantage maar ook de politieactie was formaat XL, want er deden 35 politieagenten van Santa Barbara County aan mee plus nog een zwik met belastinggeld betaalde speurneuzen van het Special Investigations Bureau, het Criminal Investigations Bureau, het Santa Barbara County District Attorney’s Office, het California Department of Fish and Wildlife en de Army National Guard Counter Drug Task Force.

In totaal deden de autoriteiten er vier (!) dagen over om de illegale wiethandel op te doeken…

(advertenties)