(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Anderhalve maand geleden kon je hier het eerste kweekverslag van StealthyDutchGuy lezen. Zijn drie autoflowers waren toen nog maar één en drie weken oud. Inmiddels is onze buitenwiet-correspondent al bijna aan oogsten toe, maar in de tussentijd is er wel een hoop gebeurd. De autoflowers kregen onder meer bezoek van …schimmelmuggen?

StealthyDutchGuy hier, met een kweekverslag van mijn drie autoflowers (Northern Lights, Dinamed en Hindu Kush). Ik moet bekennen dat ik even mijn oude verslag erbij heb gepakt, om te zien wat de stand van zaken toen was. Dat was op 1 mei en dus meer dan 6 weken geleden.

Trainen zonder stress

De planten groeiden mijn zelf gemaakte minikas uit, en daarom heb ik besloten om de Dinamed Auto en de Northern Lights Auto te LST’en (Low Stress Training). Dit was in hun 6e week. Aanvankelijk vond ik het best spannend, maar het stelt echt niks voor! Ik heb gaatjes van 2,5 mm in de conussen van de airpot geboord. Daarin stak ik het dunne eind van een pijpenrager voor zo’n 1,5 cm. Het stukje van 1,5 cm boog ik om, en het andere eind gebruikte ik om de takjes in de gewenste richting te buigen.

Ik was bijzonder onder de indruk van de snelheid waarmee de plantjes zich herstelden na deze actie. Al een paar uur na de ingreep gingen de bladeren zich alweer naar de zon richten. Wauw!

Vochthuishouding

Ik merk dat ik toch wat moeite heb/had met het goed inschatten hoeveel water de plantjes nodig hebben. Ik weet dat het een klassieke beginnersfout is om je planten teveel water te geven. Dat heb ik dus niet gedaan maar ik heb het idee dat ik ze toch regelmatig te weinig gaf. Nu het weer wat beter is gaat de cyclus van bewateren opdrogen sneller en kan ik het beter inschatten.

Ongewenste bezoekers

Week 9 (17 mei): Er zitten vieze zwarte vliegjes op mijn planten! Ze zitten ook op de aarde in de pot. Ik heb geprobeerd er een foto van te maken maar dat viel niet mee. Gelukkig hebben mensen mij op Growdiaries getipt: het zijn mogelijk Fungus Gnats. Google translate noemt het schimmel muggen (?!) maar na wat googelen kwam ik achter de Nederlandse naam: varenrouwmug.

Ik heb de beestjes bestreden door zo min mogelijk water te geven, zodat de toplaag uitdroogt. De vliegjes leggen hun eitjes namelijk graag in natte aarde. Dan twee eetlepels neemblad (poeder) en deze gekookt in één liter water voor 20 minuten. Dit in de plantenspuit en op de bladeren en toplaag van de aarde gesproeid. Het leek te helpen.

Een aantal dagen later was de bestelde neemolie binnen. Hiervan deed ik één theelepel op één liter water en daarbij nog ongeveer 5 druppels bio afwasmiddel. Goed schudden en ook weer op de bladeren en toplaag van de aarde gespoten. De geur van dit sproeisel is niet bepaald aangenaam en ruikt naar bestrijdingsmiddel. Maar dat is het ook, haha.

En dan de oorzaak. Ik heb vrouwlief een Blumat druppelsysteem gegeven voor haar verjaardag. Voor in haar moestuin bak. Na de installatie stonden de druppelaars te veel open, waardoor de aarde een aantal dagen veel te nat was. De hoeveelheid muggen daar, waren niks vergeleken bij de muggen op mijn plantjes op het balkon. De moestuinbak heb ik uiteraard ook behandeld met neem. Ook heb ik zo’n gele plakstrip geplaatst. Hierop zaten na een paar dagen veel van deze muggen. Uiteindelijk is de plaag succesvol bestreden.

Voortgang groei & bloei

In week 5 heb ik alledrie de planten 2ml/l BioBizz Grow gegeven. Dit lijkt goed te gaan gezien ze hard groeien. In week 9 zie ik bij de Dinamed en de Northern Lights bloeiharen. Omdat de Hindu Kush later is ontkiemd verschijnen deze een weekje later, dat is in haar 8e week. In week 9 ben ik BioBizz Bloom erbij gaan geven.

Van boven naar beneden: Northern Lights, Hindu Kush, Dinamed en de drie autoflowers samen.


Week 11:
Ik geef de planten voor de eerste keer 3ml/Ll Grow en Bloom. Oe, de onderste bladeren van de Northern Lights en de Dinamed worden geel en dit lijkt omhoog te trekken. Waaa, wat nu te doen!? Gelukkig word ik wederom getipt op Growdiaries dat dit mogelijk een stikstof probleem is. Ik stop daarom direct met het geven van voeding. Heb ik het overdreven met voeden? Haha, ik dacht dat je van biologische voeding niet snel te veel kon geven. Nou ja, rest van week 11 en 12 heb ik ze geen voeding meer gegeven, enkel water.

Week 13: Het vergelen lijkt gestagneerd. Ik begin rustig met enkel 1ml/l Bloom. De Hindu Kush lijkt het minst last te hebben van deze verschijnselen en dat terwijl hij een week eerder de voeding al kreeg.
Hierop terugkijkend had ik het aan kunnen zien komen. Er waren bij de NL en Dinamed af en toe blaadjes waarvan het uiteinde recht naar beneden stond. Als een haakje. Dit zouden volgens mij de tekenen zijn van een stikstof overschot. Haha, maar alles wat ik nu heb getypt durf ik ook in twijfel te trekken, dit is wat ik erover heb gelezen, waarvan ik hoop dat dit de goeie aanpak is…..

Van boven naar beneden: Northern Lights, Hindu Kush en Dinamed.

Geur

De NL en de Hindu Kush geuren bijna (nog?) niet. De Dinamed CBD Auto daarentegen ruikt heerlijk! Wat gaaf dat er dus zo’n verschil in geur kan zitten per soort plant. De geur omschrijf ik als fruitig, papaya met ook de geur van hoe de zwarte zaadjes smaken.
Geuroverlast geven de planten zeker niet. Soms wanneer er een bepaalde wind staat ruik ik de plantjes in onze slaapkamer welke aan het balkon is. Zelf vind ik dat ik een bovengemiddeld reukvermogen heb, dus ik denk dat andere mensen deze geur niet ruiken.

Van boven naar beneden: Northern Lights, Hindu Kush, Dinamed en de drie autoflowers samen.

Wat nu?

Ik verwacht dat de Dinamed over een aantal weken wel klaar is. De trichomen zijn nu heel goed te zien en ze zijn nog transparant. De NL en de Hindu Kush lijken langer nodig te hebben. Geen idee wanneer ik daar een schaar in kan zetten.
Ook is er een vierde plantje op komst! Jawel, ze heet Super Lemon Haze en is nu druk bezig zich te ontdoen van haar zaadhuls. Het is er slechts één omdat de andere twee niet ontkiemden. En je mag een gegeven paard natuurlijk niet in de bek kijken…..

Ik ben benieuwd wat ik in het volgende verslag ga schrijven! Tot dan en liefs van:

StealthyDutchGuy

(advertenties)