(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘De kwekerij is geruimd en de planten zijn vernietigd.’ Met die droge woorden presenteert de Politie Ommelanden Noord haar nieuwste overwinning tegen de liefhebbers van wietplanten. En liefhebbers waren het daar in het Groningse Delfzijl, want hun 2023 (!) dames stonden er florissant bij. Totdat de overheid langskwam dus…

 

Zinloze pijn

Het doet in meerdere opzichten altijd verschrikkelijk pijn aan de ogen (en het hart) als je de prestaties van onze politie leest in hun niet aflatende – maar nog immer zinloze – strijd tegen cannabis. Allereerst is het zonde van het werk van de wiettelers, zonde van al die toppen die door de hakselmachine worden gedraaid en zonde van al het belastinggeld dat naar deze oorlog tegen wiet vloeit.

Je zou in het minst erge geval die wiet immers nog altijd tot olie kunnen persen voor de duizenden en duizenden behoeftige patiënten, die nu zijn aangewezen op peperdure Bedrocan-medicatie in slechts 1 of 2 apotheken of hun heil moeten zoeken in het alternatieve circuit. Maar nee, zo gaat dat dus niet.

2023 wietplanten

En dus zoeken en slopen de dienders voort en draait de hakselmachine volcontinu in Nederland. En die in het hoge noorden moest helemaal aan de bak, want woensdag ontmantelde de politie in Delfzijl een kas vol met schitterende wietplanten (zie foto hierboven).

In totaal stokte de teller pas bij 2023, en daar zijn de ‘149 stekjes en enkele reeds geoogste planten, waarvan de toppen lagen te drogen’ nog niet eens bij gerekend.

Triest, tragisch en dus vooral zinloos dit overheidsgeweld tegen zo’n mooie, nuttige en niet te vergeten plezierige plant… maar zolang we worden geregeerd door een minister-president die wiet steevast ‘rotzooi’ noemt blijven dit soort gebakken peren helaas dagelijkse kost.

(advertenties)