(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vanaf vandaag – vrijdag 28 juni – staat ie op Netflix: een nieuwe Franse, zesdelige komische serie waarin onze favoriete plant (of beter gezegd de oogst van onze favoriete plant) centraal staat. ‘Family Business’ luidt de toepasselijke titel, want het draait allemaal om een vrij kansloze, koosjere slagerij. Daar werkt de 35-jarige hoofdpersoon Joseph a.k.a. de talentloze ondernemer, nog steeds in dienst van zijn vader.

Maar als Joseph hoort dat Frankrijk wellicht wiet gaat legaliseren komt ie met een opmerkelijk idee: de kwakkelende slagerij ombouwen tot… nou ja, zeg maar een coffeeshop!

‘Excentriek’ en ‘geschift’ geeft Netflix zelf mee als omschrijving van de Franse serie, dus dat belooft wat. Vanaf nu kunnen we met eigen kennersogen zien of Joseph en zijn sceptische familie inderdaad een succesvolle ganjapreneur wordt. Daarbij is het handig om te weten dat ze in Frankrijk nu nog niets hebben gelegaliseerd en er in theorie nog steeds heftige straffen staan op het bezit, de teelt en de verkoop van onze favoriete plant.

(advertenties)