(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel @neighbourgrowofficials ‘maar’ twee wietplanten kweekt, is zijn buitenkweekverslag toch indrukwekkend te noemen. Alleen de foto’s zijn al prachtig maar de dames zijn in werkelijkheid al zo groot, dat onze vijfde buitenwiet-correspondent nu al overweegt om de bloei te forceren door ze te verduisteren. Check it out!

De laatste keer dat ik een verslag schreef over mijn GoldRush Outdoor & FastBud Outdoor (Spliff Seeds) buitenwiet, is alweer ruim een maand geleden. Ik had de twee dames toen net verpot en buiten in hun definitieve potten met een inhoud van 60 liter gezet.

De eerste weken buiten, vielen om eerlijk te zijn niet mee: fikse onweersbuien, ongenode gasten en wat problemen met de bladeren van de FastBud, hebben me flink bezig gehouden. Er waren momenten waarop ik de dames wel vier keer per dag naar binnen en buiten moest verplaatsen. Ook had ik na twee dagen, op beide planten wat aangevreten bladeren, en iets wat leek op het beginstadium van trips.

Resultaat zien

Via een goede vriend kreeg ik de tip om de producten van C-Result eens te bekijken. Daar had hij namelijk goede verhalen over gehoord. Na een bezoek aan hun website heb ik contact opgenomen en werd ik uitgenodigd om eens langs te komen. In een prettig gesprek ben ik toen uitvoerig geïnformeerd over de producten C-No-Insects & C-Result.

C-No-Insects is een 100% biologische insectenkiller die binnen 72 uur alle larven en eitjes doodt. Ik heb de twee planten hiermee vlak voor het donker goed besproeid met een drukpomp. Binnen twee dagen waren ze inderdaad vrij van insecten. Het enige nadeel is wel dat er op de bladeren een wit residu achterblijft dat precies lijkt op meeldauw. Het is er wel vanaf te vegen maar de planten worden er wat dat betreft niet mooier op.

Het andere product, C-Result, is een middel dat je opbrengst verhoogt, het zorgt ervoor dat de meststoffen in de bloeifase beter worden opgenomen. Het hoeft maar éénmalig te worden toegevoegd, en wel in de eerste week van de bloeifase. Het resultaat hiervan laat dus jammer genoeg nog even op zich wachten maar ik kom daar zeker nog op terug.

Boom Boom!

En dan hadden we nog wat probleempjes met de bladeren van de FastBud. Wat lichte verkleuring en wat roestkleurige randjes aan de onderste bladeren. Dit probleem heb ik opgelost met wat mij betreft het product van de eeuw: Boom Boom Spray van BioTabs! Het is misschien moeilijk te geloven maar binnen twee uur zag ik al resultaat! En een paar uurtjes later stonden de dames weer helemaal te stralen.

Goed, dan de ontwikkeling van planten zelf. De grote potten heeft ze zichtbaar goed gedaan en de groei zit er dan ook aardig in. De sativa dominantie is bij beide planten duidelijk te zien maar de GoldRush krijgt van mij een streepje voor. Als ik haar nu niet zou buigen en knakken zou ze zeker al boven de schutting naar de buren zijn gegroeid!

Mijn motto: buigen en knakken voorkomt ongemakken!

Ook heb ik in week negen nog eens een poging gewaagd de uitlopers te fimmen, want de eerste keer dat ik het probeerde was voor mijn gevoel nog niet zo’n succes. Laten we hopen dat ik deze keer wat meer geluk heb.

Hittegolf

In juni hadden we te maken met een heuse hittegolf; de thermometer in mijn tuin stond regelmatig op 35+, en zon was er ook in overvloed. Perfect weer voor het kweken van cannabis dus. Belangrijk met dit weer is dat de potten NIET uitdrogen!

Aan de stand van het blad is veel af te lezen. Toch controleer ik twee tot drie keer per dag of de potten nog zwaar genoeg zijn. Het water geven zelf, doe ik iedere dag met een schaal van onderaf. De bovenkant van de aarde heb ik afgedekt met een laagje hydrokorrels, welke ik om de dag besproei.

Om de wortels tegen de hitte te beschermen wikkel ik de potten in radiatorfolie, je kunt natuurlijk ook iets anders gebruiken wat de warmte buiten houdt. Plantenpotten aan de buitenkant wit kalken met wat latex schijnt ook wel te werken.

 

Verduisteren?

Wat mij betreft mag het de hele zomer wel zo warm blijven, want man man wat groeien die planten hard op deze manier. Om eerlijk te zijn heb ik mijn wietplanten in de bloeifase nog nooit zo groot gehad en zit ik er sterk aan te denken om ze vanaf half juli te gaan verduisteren. Zo ben ik eerder in het seizoen klaar en voorkom ik metershoge (en opvallende!) stuiken in de tuin.

Ik ga er nog een paar nachtjes over slapen en zal in m’n volgende verslag laten weten wat ik heb besloten. Tot dan, en veel kweeksucces gewenst van @neighbourgrowofficials!

(advertentie)