(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Young Dogg with Kurt 92’. Met die nu al legendarisch te noemen woorden kondigt rapper Snoop Dogg op zijn Instagram een even legendarische foto aan van hemzelf met rockicoon Kurt Cobain. De pic is uit 1992 en we zien beide muzikanten met een joint. De foto gaat snel viral, maar iets stinkt er en het is dit keer niet de wiet!

 

 

Toen Snoop nog een snoepie was

Je zou denken dat Snoop Dogg, of Young Dogg, zich wel herinnert dat ie ooit geblowd heeft met één van de grootste rocklegendes van de VS: Kurt Cobain. Want Snoopie was in 1992 dan wellicht nog een jonge hondje, de zanger van Nirvana stond al aan de absolute top van de muziek.

Hun muzikale en commerciële meesterwerk ‘Nevermind’ was een jaar ervoor uitgekomen, dus als je dan als aanstormende gangsterrapper gaat blowen met het gezicht van Nirvana zou je dat zelfs 27 jaar later heus nog wel weten.

Feestelijke foto

En dus was Snoop aangenaam verrast dat er op de nationale Amerikaanse feestdag – The Fourth of July – een foto opdook waarop hij en Kurt het overduidelijk gezellig hebben en niet in het minst doordat ze wiet roken. Dit is de foto, die Snoop trots deelde met zijn miljoenen volgers:

Vergezeld van een boksende smiley ging de toch gerust legendarisch te noemen pic viral vanaf Snoop’s account. Andere praatzangers zoals de toch ook best bekende Busta Rhymes pikten de foto op en waren er lyrisch over: ‘This shit is incredible!!’

Snapshots uit een andere dimensie

En inderdaad, de foto blijkt inderdaad zelfs iets té incredible. Want helemaal niet gemaakt in 1992 met beide helden op 1 kamer met 1 joint… maar simpelweg creatief fotoshoppen. Gedaan door de peoples die achter de Insta-pagina VEMIX zitten en daar doen ze naar eigen zeggen aan visual remixen, ofwel het presenteren van ‘snapshots from another dimension’.

Dat levert bijvoorbeeld pics als deze op, waar we gitaarhelden Jimi Hendrix en Jack White spotten:

De oplettende lezer zal nu opmerken dat dit niet kan, aangezien die Jimi al sinds 1970 hartstikke dood is en Jack bij lange na nog niet gitaar speelde op het moment dat die Jimi nog wél leefde, vooral omdat kleine Jackie pas in 1975 het eerste levenslicht zag.

Kortom, Snoop Dogg is dan wel een grootverbruiker van wiet met zijn 81 blunts per dag en zo, hij is tevens het levende bewijs dat je van jarenlang 24/7 blowen nu niet bepaald een béter geheugen krijgt… Maar het is ‘m vergeven, want wie had in die tijd niet willen blowen met Kurt Cobain, zeg nou zelf!

(advertenties)