(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bloeifase staat voor de deur, dus deze vijfde kweekweek is het ideale moment om Auto Blancaneu aka Sneeuwwitje eens flink te dieven. Onder het gebladerte komt een joekel van een hoofdstam tevoorschijn, alleen de blaadjes hangen wel een beetje naar beneden. Gelukkig weet onze kweekdokter wel waar dat aan ligt…

Velen zullen vanmorgen misschien alvast naar de stembus zijn geweest. Ikzelf ga vanmiddag pas want er waren vanmorgen dringender zaken. Mijn mooie Auto Blancaneu is de afgelopen week namelijk zo dichtgegroeid dat er geen doorkomen maar aan was. Tijd dus om haar benen te scheren en de boel eens lekker op te ruimen in de kweekkast maar eerst maar even kijken naar de voor-foto’s.

Dieven onder het scrogrek

Heb ik iets te veel gezegd? Nee toch?
Auto Blancaneu is in een oerwoud veranderd en haar hoofdstam is nauwelijks te zien door de vele takken en bladeren; ondanks de enorme dikte. Ik ben er ingedoken en heb alle onbenullige kleine takjes, en blaadjes die toch geen licht meer kregen weggehaald. Hierbij is het wel heel fijn dat ik de kast van twee kanten kan openen. Ik kan iedereen dan ook aanraden om een extra klapdeur op de CNNBS kweekkast te installeren. Je kunt veel beter bij je planten, en wees eerlijk; is het niet prachtig om te zien zo’n open kweekkast?

De reden waarom ik deze week koos als het moment om de autoflower te dieven, is natuurlijk omdat de bloei eraan zit te komen. Ik had zelf eerlijk gezegd op wat meer ontwikkeling gehoopt op dat gebied maar dat zal vast nog wel komen. In ieder geval hebben alle groeipunten al wel een paar bloeiharen, en begint de wietplant ook al aardig te ruiken. Ik denk dat de basis nu dus wel gelegd is voor wat het groeien betreft.

Bij een kweek op aarde zijn zulke hangende bladeren eigenlijk altijd een teken aan de wand voor te veel water. Of anders gesteld: de wortels krijgen dan te weinig zuurstof

Ik knipte alle bladeren onder het scrogrek weg, evenals alle takken waarvan de kroon zich nog onder het rek groeiden. Omdat het zo’n dichtbegroeide jungle is moet je daarbij goed opletten want sommige van de dunnere takjes hebben zich helemaal van onderen naar boven weten te werken, en mogen dus blijven. Terwijl sommige andere, en hoger groeiende zijscheutjes het licht niet hebben weten te bereiken, en dus wel weg moeten. Eén voor één moet je ze checken en dan krijg je dus het volgende resultaat.

Hangende blaadjes

Nu al die energieslurpende kleine takjes weg zijn, zullen de takken die ik heb laten zitten meer energie en voedingsstoffen krijgen en zich dus ook beter ontwikkelen. Een fijn vooruitzicht. Wat ik iets minder fijn vind, en wat de oplettende lezer misschien ook wel ziet, is dat de bovenste blaadjes nogal omlaag krullen op de foto’s.

Bij een kweek op aarde zijn zulke hangende bladeren eigenlijk altijd een teken aan de wand voor te veel water. Of anders gesteld: de wortels krijgen dan te weinig zuurstof. Dat is in dit geval ook precies wat er aan de hand is volgens mij, hoewel ik zoals je weet in het 3-in-1 Flow Hydroponics Systeem kweek. De wortels van mijn autoflower groeien met andere woorden in water waarin te weinig zuurstof is opgelost. En dat bleek ook wel want mevrouw de wietplant had bijna haar hele watervoorraad verbruikt.

Ik hoop wel dat mevrouw Auto Blancaneu deze week eens wat meer aan bloeien gaat denken

Ik heb het water daarom aangevuld met een liter of zeven vers en zuurstofrijk water en natuurlijk weer de voeding van General Hydroponics toegevoegd tot de EC-waarde ongeveer 1,8 is. Ondertussen wel met wat meer bloeivoeding dan groeivoeding naar verhouding.
Op de foto zie je trouwens een EC-waarde van 2,0 staan maar dat is omdat ik de voeding net had toegevoegd. De pH-waarde heb ik op 5,8 afgesteld met wat pH-min van Plagron. Ook hier zie je een andere waarde op de foto omdat ik het vlak daarvoor heb toegevoegd.

Nou, als dat de blaadjes niet omhoog krijgt, zal ik al het water uit het systeem verversen. Maar eerst maar even afwachten wat dit doet…

Dat was het denk ik wel voor deze week. Ik hoop wel dat mevrouw Auto Blancaneu deze week eens wat meer aan bloeien gaat denken. Of ze dat gaat doen is voor jou een vraag en voor mij ook. Lees volgende week dus weer mee, en dan kom je erachter…

Dokter Groen

(advertentie)