(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na een heerlijke en vooral zonnige week aan het buitenwiet front staan de planten van onze buitenwiet correspondent er ontzettend mooi bij. Maar de Indian summer lijkt nu toch plaats te maken voor spinnen, wind en… regen! Maar de dames moeten het toch nog even volhouden buiten, als dat maar goed gaat… 

Hallo buitenwiet fans,

De afgelopen week was het inderdaad nog heerlijk weer in Nederwietland. Maar vannacht hebben de toppen van mijn buitenwiet planten wel kennis gemaakt met de eerste noemenswaardige najaarsbuien. Gelukkig gaat dat gepaard met een aardig briesje die de buds na de buien weer redelijk snel droog blaast. Vocht is eigenlijk niet zo’n probleem voor toppen zolang het maar weer kan verdampen, het grootste gevaar voor toprot is niet de regen, maar hoge luchtvochtigheid. De wind blaast de toppen redelijk snel droog zodat het niet kan gaan rotten en zolang de dames geen toprot hebben laat ik ze lekker staan.

20140921_102133

Herfstbeestjes

Elke dag inspecteer ik de toppen. Natuurlijk omdat ik elke morgen nieuwsgierig ben of ze weer wat dikker zijn geworden, maar ook om te kijken of alles nog goed gaat. Ik zie de laatste dagen dan steeds vaker slakkensporen en de boosdoeners zijn vaak lastig te vinden omdat het heel kleine slakjes zijn die zich aan mijn planten tegoed doen.

Het zullen wel jonkies zijn, maar ik maak me er niet zo heel druk over. Ze zitten vooral op het blad en laten de toppen met rust. Mijn planten lopen tegen hun einde en zijn zo groot dat een paar gaatjes in het blad niet veel kwaad kan. Natuurlijk gooi ik ieder slakje dat ik vind, wel zo ver mogelijk weg. Maar deze slakjes gaan mijn oogst in ieder geval niet meer verpesten.

Aan de komst van de spinnen merk je dat het einde van de zomer eraan zit te komen

Nou zijn de slakken niet echt vriendjes, maar de 4 dikke kruisspinnen die de bladeren van mijn planten gebruiken om hun webben aan vast te maken wel. Ze vangen allerlei vliegend ongedierte en stofjes voor me op. Dus als ik met mijn planten bezig ben, doe ik voorzichtig zodat ik de spinnenwebben niet stuk maak. Aan de komst van de spinnen merk je dat het einde van de zomer eraan zit te komen, het zijn echte herfsbeestjes en net als alle andere beestjes, horen ze gewoon bij het buiten kweken, geen probleem.

20140921_102244

Heerlijk geurende planten

Als ik zo met mijn planten bezig ben de slakken eruit te vissen, raak ik natuurlijk links en rechts wel wat toppen aan. Die zitten al lekker vol met THC en dan plakken mijn handen en ruiken ze heerlijk! In zowel de Passion #1 als de Frisian Dew herken ik een duidelijke citrusgeur. Hoewel de toppen van de Passion #1 al wat dikker en verder zijn als die van de Frisian Dew, ben ik vooral verliefd geworden op de geur van die laatste. Heerlijk zoet en fris! Zo kan wiet alleen ruiken als ze nog aan de plant zit, een geweldige geur!

Hoewel de toppen van de Passion #1 al wat dikker en verder zijn als die van de Frisian Dew, ben ik vooral verliefd geworden op de geur van die laatste

20140921_102120

En met deze foto van mijn planten onder een lekker ochtendzonnetje besluit ik deze update vanaf het buitenwiet front, ik hoop dat jullie weer genoten hebben van de mooie planten, tot volgende week. Happy growing!

De buitenwiet correspondent

(advertentie)