(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over zo’n twee weken is het IJsheiligen (11-15 mei), het moment waarna er weinig kans meer is op nachtvorst en dus bij uitstek de tijd om (wiet)planten buiten te kunnen zetten. Onze buitenwietcorrespondent is deze week vast begonnen met ontkiemen en verklaart het buitenwietseizoen daarmee voor geopend! 

Hoi cannabisvrienden! Ik zal deze zomer verslag doen van het buitenwietseizoen. Ik hoop dat het een mooie buitenwietzomer wordt, in ieder geval zal dat niet liggen aan de start, want die is de afgelopen week voorspoedig verlopen. Ik zal de komende maanden de ontwikkeling van de volgende 5 verschillende buitenwietsoorten volgen.

Skunk #1 automatic

Zoals de naam al zegt een automatisch bloeiende soort. Het zaadje is afkomstig van Sensi Seeds en is gefeminiseerd. Ze geeft als het goed is een gemiddelde opbrengst en blijft redelijk compact. Doordat het een autoflower is zal ze al na een bloeiperiode van 60 tot 65 dagen klaar zijn voor de oogst.

Frisian Dew

Frisian Dew is een gefeminiseerde kruising van een Super Skunk met een Purple Star van Dutch Passion Seeds. Ze ontwikkelt mooie lichtpaarse toppen en is een hybride met 50% indica en 40% sativa genen. Een hele mooie plant voor in de volle grond, en zeer goed bestand tegen schimmel.

White Diesel Haze automatic

Sensi Seeds verkoopt naast hun eigen zaden ook White Label zaden. Deze zijn iets goedkoper dan de Sensi zaden maar ik verwacht wel net zo goed. Deze White Diesel is een gefeminiseerde soort die goed opbrengt. Ze is zo’n 70 sativa en heeft een korte bloeifase van 50 tot 65 dagen.

Passion #1

Deze gefeminiseerde Passion #1 van Dutch Passion Seeds is één van de beste groene buitenvariëteiten die in de zeventiger jaren in California ontwikkeld is en in Holland sinds 1980 gekweekt wordt. Onder optimale omstandigheden kunnen planten behoorlijk groot worden. Passion #1 groeit met lange compacte toppen, die vol zitten met hars (zeer vet).

Early Skunk

De laatste plant die ik zal volgen is de Early Skunk van Sensi Seeds. Zoals alle vijf de zaden is ook deze gefeminiseerd. Ze is een sterke plant en gedijt goed in ons koelere klimaat. Een hoge plant met een hoge opbrengst. De hybride heeft 65% indica genen en levert zeer betrouwbare prestaties.

Ontkiemen

De afgelopen week zijn deze vijf zaden ontkiemd. Daarvoor hebben ze eerst drie uurtjes genoten van een badje water om wat voor te weken. Ondertussen heb ik de Jiffy pluggen laten opzwellen door ze in een laagje water met wat wortelstimulator te leggen.

20140422_182101

Na het weken zijn de zaden direct in de Jiffy pluggen gegaan om te ontkiemen. Dit is eigenlijk een heel makkelijke methode omdat je de zaden niet meer hoeft over te plaatsen zoals wanneer je bijvoorbeeld tussen watten zou ontkiemen. Zodra de zaadjes er klaar voor zijn groeit het worteltje ook vanzelf de grond in.

De natte plugjes met de zaden heb ik daarna in een propagator gedaan en 24 uur in het donker gezet. Daarna de propagator onder het licht van een Duo-Fluor lamp (2×36 Watt) op 18 uur licht en 6 uur donker gezet.

20140425_083603

Op deze manier zijn alle zaden binnen drie dagen netjes ontkiemd. Dagelijks hebben de plugjes van onderaf nog wat water gehad zodat ze voldoende nat bleven.

20140427_175548

De kleine babyplantjes zullen nog eventjes binnen blijven tot ze sterk genoeg zijn om naar buiten te kunnen. De komende week zal ik ze daarom overzetten in kleine potjes met wat zaai- en stekgrond waarin ze zo’n anderhalve week zullen blijven. Daarna gaan ze naar buiten. De Frisian Dew en de Passion #1 zal ik in de volle grond zetten. De drie andere planten gaan in 11 literpotten.

Groeten vanaf het buitenwietfront en tot volgende week!

(advertenties)