(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Scroggen is een kweektechniek waarbij je door te toppen, en vervolgens alle takken via een rek of net leidt zodat een vlak bladerdek ontstaat. Hierdoor heb je meer hoofdtoppen van een wietplant. Het kan niet alleen binnen, maar ook heel goed buiten. In het artikel Zo werkt scroggen leggen we uit hoe het is zijn werk gaat. Buiten gaat het niet anders.

Scroggen op het balkon

De methode kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld onder de rand van je balkon wil blijven. Nieuwsgierige buren hebben niks in de gaten terwijl jij rustig je grote toppen kweekt.

onderbalkonrand

Scroggen op het zuiden

Met behulp van de scrogtechnieken kun je wietplanten buiten ook slim vormen zodat ze fijn op het zuiden gericht staan en dus meer licht opvangen. Vooral aan het eind van de cyclus kan dit opbrengstverhogend werken.

RM

Meer opbrengst van 5 planten

Buiten wietplanten kweken wordt in Nederland niet bestraft maar oogluikend toegestaan. Zolang je maar niet meer dan 5 planten hebt. Door te scroggen kun je hier handig gebruik van maken en flink oogsten van 5 planten. Zet 5 planten zoals die hieronder in je tuin en je hoeft het hele jaar niet naar de coffeeshop.

1641

Let bij het buiten scroggen wel een beetje extra op aan het eind van de cyclus. Omdat de toppen dicht op elkaar staan verdampt vocht wat minder snel en heb je dus gemakkelijker last van toprot. Aan het eind van je scrog dus dagelijks even checkken en zonodig maatregelen nemen.

Happy scrogging!

(advertenties)