(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nog een paar dagen en dan zit ook het buitenwietseizoen van 2020 van Mike erop! Er staan op dit moment alleen nog twee Hollands Hope planten in zijn tuin maar de rest is omgelegd. Hoe dat precies in zijn werk is gegaan dat hoor je natuurlijk van Mike zelf, en wel in zijn allerlaatste kweekverslag van 2020.

Welkom bij mijn zesde en laatste buitenwiet-kweekverslag van dit jaar. Het is eind oktober en inmiddels zijn de meeste planten hier wel geoogst en geknipt. Op het moment van schrijven staan er nog drie planten buiten in de tuin, namelijk de Critical die zo spoedig mogelijk en zeker deze week nog geoogst gaat worden. En verder nog de beide Hollands Hope planten.

Oogsten

Op 2 oktober heb ik Monster Zkittlez #1 als eerste geoogst, en in die zelfde week ook Monster Zkittlez nummer #2. Ik heb ze beiden op de kop opgehangen om te drogen en ben gaan knippen, wat erg veel werk was. Hier en daar ben ik jammer genoeg wel wat toprot tegengekomen door de (veel) te hoge luchtvochtigheid buiten, gedurende de bloeiperiode. Deze toprot heb ik er weer ruim tussenuit geknipt en de aangetaste delen natuurlijk in de prullenbak gegooid.

Ondanks de rotte plekken heb ik een redelijke oogst die nu ligt te drogen, na het knippen. Eén dezer dagen kunnen ze in de weckpotten om te curen, zodat het chlorofyl de kans krijgt om af te breken en de wiet straks hopelijk heerlijk zal smaken. Vervolgens heb ik op 6 oktober ook de beide autoflowers geoogst. Deze waren aanzienlijk sneller geknipt, echter ook wel wat minder qua opbrengst. Het is kwalitatief zeker een goed wietje geworden!

De week daarna, op 13 oktober is de Early Skunk omgegaan, ook aan deze plant had ik erg veel knipwerk. Bij het knippen, knip ik eerst de grootste bladeren eraf (fan leaves of schutbladeren). Vaak is het makkelijker vooral voor de kleinere blaadjes (suikerblaadjes) om de top of tak ondersteboven te houden. Zo zie je beter hoe en waar het steeltje vastzit. Vervolgens heb ik ook deze toppen te drogen gelegd. Ook deze zullen binnenkort in mijn curing potten terecht komen.
De suikerblaadjes (trim) zelf bewaar ik trouwens voor later, om hasj of edibles van te maken. Ik twijfel nog waarmee, wellicht de Shake-me Hashmaker of anders een fijnere zeef zoals een ice-o-lator zak.

Trimbin & droognet

Bij het oogsten is het erg belangrijk dat je goede en scherpe (tuin)scharen gebruikt. Dit spreekt voor velen voor zich, omdat dit het werk een stuk makkelijker maakt. Echter er zijn ook andere hulpmiddelen waar niet altijd iedereen aan denkt. Eén van deze is bijvoorbeeld de TrimBin en die andere een droognet. De TrimBin is een handige trimbak waarin je makkelijk je wiet kan knippen.

De TrimBin wordt veel door professionals uit de cannabisindustrie gebruikt, maar is zeker ook voor thuiskwekers een handige tool. Hij bestaat uit twee delen om je wiet in te knippen op schoot, op de tafel of een ander oppervlak naar keuze. De bovenste bak bevat een micron filter en de bak die eronder zit vangt je zogeheten kief op, ook wel THC poeder genoemd. Met behulp van de meegeleverde kwast kun je het THC poeder los maken van het filter of bij elkaar vegen. Dit THC poeder kun je roken of gebruiken om hasj van te maken met bijvoorbeeld een pollenpers. De TrimBin is een must voor diegenen die veel wiet knippen, hij is ook ergonomisch gevormd. Hij is in Nederland wel moeilijk verkrijgbaar dus ik heb hem in België besteld bij MicroFluo evenals mijn droognet van 150 cm met 8 lagen, hier kun je dus wel aardig wat cannabis in kwijt.

Hollands Hope

Beiden Hollands Hope planten staan nu nog buiten, eigenlijk had ik ook deze al wel verwacht te oogsten. Echter, er zitten nog niet genoeg toppen aan vind ik om te oogsten. Vandaar dat ik het nog maar even afwacht en de toppen hopelijk nog iets gaan aandikken. Beiden schoten ook als laatste in bloei dus ik hope (fun intended) deze dan eind oktober te kunnen oogsten.

Afsluiting

Jammer genoeg zit ik nu wel aan het einde van mijn kweekverslagen, en zullen jullie me hier dit jaar niet meer zien. Maar wees niet getreurd; als het kan dan kom ik volgend jaar zeker weten bij terug! Ik kweek nog lekker tot het eind van deze maand door, en zal aan jullie denken. Ik bedank alle lezers voor het lezen en volgen van mijn verslagen.

Het team van CNNBS natuurlijk ook bedankt voor de kans en mogelijkheid om voor jullie te schrijven. Ik vond het een leuke en bijzondere ervaring, waarbij ik de kans heb gekregen te doen wat ik leuk vind (cannabis 🙂 ) Om die passie, mijn persoonlijke ervaringen & kennis te kunnen delen en daarmee ook uit te breiden voor mezelf, jullie en de lezers vind ik geweldig! Hopelijk denken jullie en de lezers er ook zo over. Ik wens alle andere buitenwiet-correspondenten en sowieso alle growers nog enorm veel (kweek)succes en natuurlijk veel blowgenot!

Mike

(advertenties)