(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het weer is even minder op het moment, maar hoe staat het met de wietplanten van Gweedo dan? Nou, uitstekend eigenlijk want die vullen zijn weckpotten steeds verder op. De zelf gemaakte autoflowers leverden een mooie oogst, en de fotoperiode-gevoelige dames maken dikke toppen. Met dank aan Gweedo’s ‘duistere zaakjes…’

Jawel, weer een verslag uit het niet zo heel erg zonnige zuiden. Afgezien van de Covid19-omstandigheden kan ik toch wel spreken over een goede zomer voor wat betreft de buitenwiet. We hebben veel zon gehad en weinig regen. Aan afgelaste evenementen is helaas weinig te doen maar daardoor heb ik wel extra aandacht aan mijn tuintje kunnen besteden.

Krat wiet

Als je het woord gratis uitspreekt in het Frans (gratuit), dan klinkt dat als “krat wiet”. Een woordspeling bedacht door mijn dochter, die net klaar was met haar huiswerk Frans. Ik vind hem geweldig! Gratuit, ik hou hem erin.
Over ‘krat wiet’ gesproken; de stekken, die ik genomen had om het geslacht te bepalen van de Arjan’s Haze en de Black Domina, heb ik in een klap-kratje gezet. Daarna ben ik ze gaan verduisteren. Halverwege juni haalde ik kleine scheutjes uit de fotoperiode-gevoelige plant. Zo heeft de plant wat meer ventilatie en gaat de energie naar de grotere scheuten.

Stekken en verduisteren

Van de verwijderde scheuten maakte ik stekjes. Deze krijgen tot halverwege juli de tijd om te om op te groeien. Dit is de tijd om met verduisteren te beginnen. Ik verduister dan tot half augustus. Hierna is het niet meer nodig en neemt de natuur het over. Het aantal lichturen in deze tijd is genoeg om de bloei door te zetten. Zo kan je al eerder van je kruid genieten.

 

In dit geval nóg eerder, want ik was ook eerder begonnen met verduisteren. Zo’n kratje is immers snel in een verduister-hokje gezet. Met een plant van twee meter is dat een ander verhaal. Mocht je het eens vergeten om ze om ze in de avond in het donker te zetten; dit is geen probleem kan ik je melden. Wel zet ik ze de volgende dag (twaalf uur na zonsopgang) weer in het donker. Daarna kun je je eigen ritme weer oppakken.

Ook de fotoperiode-gevoelige (grootmoeders) Kush van SeedStockers heb ik ingepakt gekregen. Met wat bamboestokken (ook eigen kweek) en zwart-wit folie heb ik er een tentje omheen gebouwd. Dit was half juli. De bloei van de Kush heeft een beduidend grotere voorsprong op de niet verduisterde OG Reek’n.

Autoflowers geoogst

Een van de grote autoflowers was ook al te zien in mijn vorige verslag. Inmiddels zijn ze geoogst. Tjonge jonge, wat een genot! De oogst alleen al. Grote en dikke toppen, maar niet al te vast en compact. Een voordeel voor de buitenkweek, want hierdoor ontstaat er ventilatie in de toppen en dat vermindert het risico op toprot. Bij het drogen zullen de toppen wel een stuk krimpen.

Je ziet, ik gebruik niet veel van de Canna Coco A&B voeding. Daarom ben ik ook van plan om volgend seizoen op aarde te gaan kweken. We hebben inmiddels een grote compostbak aangelegd. Hiermee wil ik helemaal biologisch gaan kweken. Ik deed het dit jaar niet, vanwege de lange levenscyclus van een fotoperiode-gevoelige plant. Dus zul je op aarde na een tijd toch voeding bij moeten geven.

Maar nu die autoflowers zo’n succes zijn en met 3 tot 4 maanden klaar, zou aarde en alleen (regen)water moeten volstaan. Ja, met mijn eigen autoflowers ben ik super blij. De eerste ronde is al onderworpen aan mijn geur- en smaaktest en goed bevonden (al zeg ik het zelf). En toen ik op de maandelijkse vergadering van het VOC (Verbond Opheffing Cannabisverbod) was, en mijn potje in het rond ging, kreeg ik zeer goede reacties. Deze mensen weten waar ze over praten dus het was voor mij een groot compliment!

Wat mij ook positief stemt, is dat ik het idee heb dat mijn eigen soortje goed werkt tegen mijn migraine, want dit geldt niet voor alle cannabis soorten. Even afwachten nog, ik voel het soms wel in mijn lijf, maar een aanval heb ik sinds het laatste verslag niet meer gehad.

Kast met pot

De twee Super Skunk’s ven Sensi Seeds heb ik ook geoogst. Hun fenotypes liepen sterk uiteen maar beide zijn hele mooie planten geworden, met een goede opbrengst. Hoeveel? Wegen doe ik niet. Ik heb weckpotten van drie liter, en als een autoflower zo’n pot kan vullen, dan spreek ik over een goede opbrengst. Om lekker te kunnen curen, wordt de pot nog even opgeborgen in de pot kast. Daarover gesporoken; deze jongens hebben ook een interessante podcast: de High Tea Potcast met Derrick en Rens.

De meeste autoflowers heb ik trouwens in twee delen geoogst. Het bovenste gedeelte knip ik uit de plant en  het onderste gedeelte laat ik dan nog één tot twee weken staan. Ik zie dat de topjes nog behoorlijk opzwellen in die tijd.
We gaan langzaam het laatste deel in van het buitenkweek seizoen, maar ik ben nog lang niet klaar. Dus nog genoeg te vertellen. Hopelijk tot het volgende verslag of tot ziens op Instagram.

Hou het groen, Gweedo.

(advertentie)