(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vraagje? Wat zou jij doen als je wiettoppen ineens heel vreemde vormen aannemen? Gewoon oproken, of zou je toch bang zijn dat je met een of ander genetisch misbaksel van doen hebt? Lezer Ed nam het zekere voor het onzekere door eerst informatie in te winnen bij Lieve Muna, toch de grootste cannabisfreak die we kennen.

Als je mooie compacte toppen gewend bent en voor het eerst een grillig gevormde bloem ziet bloeien, dan kun je weleens raar opkijken. Wiettoppen lijken soms namelijk wel alsof ze genetisch gemanipuleerd zijn, of in Tsjernobyl gekweekt werden. Ook Ed kweekte een paar uiterst vreemde toppen waar hij zich geen raad mee weet. Lees maar mee…

 

Naam
Ed
Onderwerp
Vreemde toppen aan mijn plant
Bericht
Lieve Muna, mijn plant heeft hele rare bloemen gecreëerd en ik weet me geen raad wat het is. Ik dacht zelf aan een hermafrodiet, maar wat vindt jij? Kan ik deze toppen nog gebruiken om te roken of kan ik er beter olie van maken? Zit er überhaupt THC aan, want hij plakt wel en ruikt voor de rest ook gewoon lekker. Ik hoor graag wat je ervan denkt. Groetjes, Ed
Bijlagen

 

Tweede internode bloei (foxtails)

Hoi Ed, ik heb goed nieuws voor je. Die rare bloemen waar je het over en die je hierboven ziet hebt zijn hé-le-máál rookbaar. Het verschijnsel dat je ziet heet tweede internode bloei. Of in het Engels foxtails, omdat de uitstulpingen zoals tussen je vingers op de tweede foto, op een soort vossenstaart lijken. Zelf vind ik ze overigens meer op een graanhalm lijken.

De uitstulpingen zijn in feite op elkaar gestapelde calyxen, of zaadzakjes. Sommige wietsoorten (meestal sativa’s) maken ze vanzelf aan, aan het einde van hun bloeiperiode. Je ziet ze verder vaker binnen dan bij buitenwiet. Als de bloeifase erop zit maar de plant binnen nog steeds elke dag optimaal licht, water en voeding krijgt, kan ze besluiten om nog maar een paar nieuwe calyxen te maken. Gewoon omdat het kan, zeg maar.

Ze kunnen echter ook veroorzaakt worden door een te hoge temperatuur tijdens de bloeifase. Gezien de datum en de zomerhitte van de afgelopen maanden, vermoed ik dat dit bij jou het geval is. Foxtails kunnen dus meerdere oorzaken hebben maar het goede nieuws is dat je ze gewoon kunt oproken. Ze bevatten niet meer maar ook niet minder trichomen dan andere delen van de top.

-xxx- Muna

(advertentie)