(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van Heady McDank hadden we dit buitenwietseizoen nog niet veel gehoord of gelezen maar dat betekent allerminst dat hij stil heeft gezeten. In dit buitenwietverslag van hem tot nu toe van 2020 maak je namelijk kennis met wel heel veel wietplanten. Van onze eigen mystery CNNBS Autoflowers, tot een enkele monsterlijke Spring Cup deelnemers tot ‘zomaar’ wat vroeg gezaaide wietplanten, omdat het kan!

Mysteries en groene monsters

Hoi groene vingertjes, we zijn er weer hoor. Het is weer een poos geleden en de drukte van het leven haalt je soms even hard in. Vooral nu met het rondwarende virus hoop ik dat jullie allemaal veilig en gezond zijn en blijven. Maar goed, we zijn hier niet om over misères te praten. Wél gaan we het even hebben over mysteries en andere groene monsters.

De benodigdheden van deze kweek:

  1. Een mooie tuin met goede aarde
  2. Veel zonlicht
  3. Een 12-tal wietzaden
  4. M’n groene gieter van 12 liter
  5. Mills Light Mix
  6. Mills Nutrients: A+B, Vitalize, Start etc….
  7. Een 9-tal 18-literpotten
  8. Heel veel geduld (wordt zwaar op de proef gesteld dit jaar)

De mysterieuze autoflower zoektocht

Zoals elk jaar geef ik me op om mee te zoeken naar een mystery, georganiseerd door CNNBS, in samenwerking met de vrienden van Seed Stockers. Zo ook deze zomer, en bij gevolg staken er deze lente dus 5 Mystery CNNBS Autoflowers in de bus.
Ik ga heel eerlijk zijn: autoflowers… Tja, je moet er zeer aandachtig bij zijn en ja het is heel makkelijk maar het is persoonlijk mijn minst favoriete ding zoals je verderop wel zal kunnen lezen. Voor mij zijn autoflowers vaak troubles in paradise.

Maar goed, zo ben ik dus 9 weken geleden wel begonnen met het ontkiemen van deze 5 schatjes. Alles ging heel goed want na 24 uur waren ze al gepopt. Ik gebruik de koffiefilter-en-gripzak-methode voor ontkieming. Na de ontkieming zijn ze van een 25 cl potje naar een 50 cl, en zo naar een 3,5-literpot gegaan. Telkens hebben ze in de kokos gestaan want de Light Mix van Mills is voor een jong plantje iets te stevig. Toen ze van de 3,5-literpotten naar hun eindpotten van 18 liter gingen, zijn ze wel in de Light Mix gegaan.

In hun 3,5 liter behuizing hebben ze ons lekkere klimaat mogen ervaren: dikke hagelbollen en de nodige schade tot gevolg. Schade die ze thans goed waren doorgekomen. Autoflower 1, 2, 3 en 5 hadden wat bladschade. Nummer 4 was er erger aan toe, daar was één helft van de plant er gewoon afgerukt door een voltreffer. Maar buiten is buiten en in het verleden is het al gebleken dat buitenplanten weer binnenhalen geen goed idee is, in verband met beestjes of ziektes die je daarmee naar binnen haalt. Deze kunnen zelfs toekomstige binnenplanten verpesten.

Goed, alle schade is overleefd en ze zijn lekker aan het groeien geweest. Met ingang van week 6 is de bloeifase officieel begonnen. Deze duurde tot nu toe precies 4 weken, waarvan de twee eerste weken perfect verliepen. Helaas bleek ons klimaat, zoals wel vaker een beetje te nat voor de planten. Ik ben dan ook al twee weken aan het strijden tegen zeer echte meeldauw. Gelukkig wordt ik bijgestaan door The Amazing Doctor Zymes. 100% biologisch topspul dat je als kweker in je kas zou moeten hebben staan.

Het andere probleem heb ik met plant #3: ofwel deze dame kweekt zaden uit zichzelf, of het is een hermafrodiet. Maar wat de oorzaak ook is… ik word er niet echt blij van. Het derde probleem tussen mij en de autoflowers, ligt bij de voeding. In dit geval vermoed ik nu teveel te hebben gegeven. Helaas heb ik niet zoals gewoonlijk gaten in de potten geboord, waardoor ik de aarde niet even makkelijk kan uitspoelen met een grote plens water…

Monsterlijke Spring Cup,

Dan de Zamnesia Spring Cup, een contest die op Grow Diaries loopt, en georganiseerd werd door Zamnesia. Voor de gelegenheid hebben ze me gefeminiseerde Monster Zkittlez opgestuurd. Deze plant is op hetzelfde moment ontkiemd als de bovenstaande autoflowers. Vanaf het moment dat de autoflowers hun eerste bloei vertoonden is deze dame het verduisterhok ingegaan.

Dit weekend liet ze dan ook haar eerste bloei zien, dus dat maakt me weer blij. Het is een statige dame en naar mijn mening tot nu toe een zeer makkelijke soort om kweken. Doordat ze met de autoflowers meegroeit is ze ook niet zo groot als haar zuster, die ik eerder had laten ontkiemen. Er zijn met dit soortje ook weinig problemen tot nu toe. Die kunnen er natuurlijk wel komen want in ons klimaat is het altijd wel ergens te vochtig. Ze staat in een 18 liter eindpot in Light Mix van Mills. Ik kweek normaal gesproken op kokos maar die Light Mix is wel de bom!

Gewoon zomaar

Gewoon zomaar heb ik in het begin van dit jaar een paar mooie strains uitgekozen, en laten ontkiemen om ze zo vroeg mogelijk buiten te kunnen zetten. En zoals je hierna zult lezen is dit zeker geen vergissing geweest. De zaden die ik hiervoor gebruikt heb zijn:

Dames die net een bolle buxus lijken tot echte ladies die je boven het hoofd groeien. Deze zomer hebben we ze allemaal in de tuin staan. De twee White Widows zijn echte legendes onder stoners, en ooit ontstaan uit een Indische indica en een Braziliaanse sativa. Men noemt het ook wel een witte wietsoort, door de dikke laag witte kristallen en het hoge THC-gehalte. Ze worden ze niet echt groot en dat zie je hier ook, met een gemiddelde hoogte van 103 cm, tot nu toe.

Er staat een dame in een 18-literpot, die staat nu haar 2e week in bloei en staat er erg sexy bij. De dame in de volle grond… nou, dat is wel even een heel ander verhaal. Deze plant heeft het van alle planten het hardst te verduren gehad tijdens de voorjaarsstormen. Zulke schade zelfs dat er een tak is afgebroken, met als gevolg een groot gat in het midden tot het centrale punt in de stam.

Helaas voor de wind maar de dame staat er nog. Zoals vaak zie je wel aan het nieuwe blad dat er toch tekenen zijn van zware stress. Ook de groei is een tijd afgeremd geweest.

Dan Monster Zkittlez. 18 weken staat deze statige dame in haar potje te groeien, en ondertussen ook 4 weken te bloeien. Heerlijke geuren en besneeuwde toppen, en met 123 cm hoogte eerder een bescheiden plant dan een monster. Net zoals haar zusterplantje in de Spring Cup is deze op een monsterlijke wijze uitgegroeid. Weinig noemenswaardige problemen, enkel de schade door hagel waar je nu allang niets meer van ziet. Ben echt benieuwd hoe deze strain er als eindresultaat gaat uitzien. Maar ik ben er 100% zeker van: ze gaat haar naam vast op monsterlijke wijze waarmaken.

De twee laatste planten die ik nu zal beschrijven, zijn niet van de minste en zeer zeker een plezier om in je tuin te hebben. Te weten: Black Zkittlez, een limited edition soort op de markt gebracht door huismerk Zamnesia in samenwerking met Exotic Seeds. Het is een verleidelijke therapeutische indica dominante variëteit die krachtig, zoet en fruitig is, en een heerlijke high teweeg brengt.

In de tuin hebben we twee van deze dames gezet. Een dame in een 18-literpot die nu ondertussen 4 weken in bloei staat. Ruiken doet ze in elk geval al heerlijk. De tweede is een dame die al 18 weken in de volle grond staat en… jawel, gooi de midden-augustus-gaan-de-plantjes-in-bloei-mythe maar overboord voor deze soort, want deze dame staat sinds een week vóór augustus al in dikke voorbloei. Naar hoe het er op dit ogenblik uitziet, gaat het volgens mij een forse dame worden, dus zeker een soort om eens over na te denken als je van hoge wietplanten houdt.

Dan White Fire OG, een strain uit het rek van de bekroonde zadenboer Growers Choice. Growers Choice is gestart in 1996 met de hulp van een ervaren breeder, die hen de knopen van het vak leerde. In de loop der jaren is het zadenbedrijf uitgegroeid is tot een prijswinnende kwekershemel. In 2018 kweekte in van hun een Blue Forrest Berry van 2,5 meter hoog en 2 meter breed, dus ik drop graag nog een Growers Choice bommetje.

White fire OG aka WIFI is een indica dominante soort die met voorouders als Fire OG en The White al zeker bijzonder veelbelovend klinkt. In onze tuin is WIFI een soort die rustig maar vooral statig groeit. Vooralsnog is ze goed stevig gebouwd want regen, hagel en zelfs winden waarbij ze horizontaal gaat, bleken geen bedreiging voor deze lady. Je zou het niet zeggen dat ze met 164 cm nog goed tegen de wind kan, maar niets is minder waar. Ik denk dat ze zelfs met gemak wereldkampioen limbodansen zou kunnen zijn. Zo vlak ging ze.

Nu augustus begonnen is, zal de groeispurt snel beginnen om dan in een prachtige bloei te knallen. Dus nog tweeënhalve maand ongeveer voordat het wederom oogsttijd zal zijn voor de dames in de volle grond. WIFI is een lekker makkelijk soortje om in je tuin te zetten.

Crystal White

Dat is het voor deze keer. Zoals eerder gezegd heeft deze kweker een hele drukke periode. En dus kan je mijn volgende verslag naar alle waarschijnlijkheid verwachten bij de oogst van de autoflowers. Wat we al wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat de volgende binnenronde in ieder geval een Crystal White van de meer dan bekende breeder Spliff Seeds bevat. Deze mensen hebben me namelijk gevraagd om eens een verslag uit te typen. En hier geven we natuurlijk met veel plezier aan toe. Ze lijkt me een goed medicijn en ik ben wel eens benieuwd naar de reacties over deze strain.

Warme maar vooral groene groet,

Heady McDank

(advertentie)