(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij onze buitenwiet correspondent 420 Dutch Highlife is er sprake van terreur. Van kippen nog wel, doorgaans toch niet de meest agressieve diersoort op aarde. Maar als ze aan je wiet gaan vreten… Dan moet je kiezen: of drie maanden lang slechts zelfgemaakte kippensoep eten of je planten dan maar in vredesnaam binnen groot brengen.

Kippen vernachelen verhuizing wietplanten naar buiten

Ik zou eigenlijk mijn planten buiten zetten in 100 liter potten. Maar toen ik de eerste pot buiten zette en naar binnen liep, kwam ik razendsnel weer terug naar buiten: mijn kippen hingen in mijn plant! Het lijkt er dus sterk op dat mijn kippen dezelfde liefde voorliefde hebben als hun baasje, haha.

Ondanks dat de stam van die ‘kippenplant’ aangetast is, doet ze het toch weer als een echte dame. Helaas moeten mijn wietplanten dus wel achter mijn raam blijven staan. En daar baal ik echt wel van, want nu krijg ik gegarandeerd veel kleinere planten en dus ook een flink lagere oogst. Dat betekent helaas ook minder voorraad medicijnen voor mij…

Wat er gebeurt bij te weinig voeding

Ik geef de planten nog steeds alleen Alga Grow van Plagron. Zoals jullie op de foto’s kunnen zien is de onderkant wat aan de lichte kant. Dit komt omdat ik niet elke keer voeding mee geef, maar alleen wanneer ik zie dat de bladeren lichter worden. Speciaal voor jullie heb ik de symptomen wat langer hun gang laten gaan, zodat jullie kunnen zien wat er gebeurt als er een voedingstekort in je pot dreigt te ontstaan.

Maar verder dan dit durf ik niet te gaan. De planten zijn al minder groot dan wanneer ze buiten zouden hebben gestaan en als ik dan nog een dag geen voeding zou geven krijg je gele bladeren… dit vindt je dame niet lekker en het gevolg is dat ze de voeding uit haar bladeren gaat trekken.

Blije planten, blije mensen

Overigens meet ik niet(s). Voeding geef ik op het oog en met heel kleine beetjes per keer. Dit proces houd ik aan tot de planten in de bloeiperiode komen. Tot nu toe ben ik zeer tevreden over Alga Grow, want zoals je ziet zijn het een mooie planten.

Aangezien ze in mijn woonkamer staan kan ik ze ook nog eens op elk moment van de dag bewonderen en maken ze mij helemaal blij! Je kunt zo ook zien wat een plant nou doet; de hele dag beweegt ze eigenlijk doordat de bladeren met het zonlicht meedraaien. Vandaar dat ik elke dag mijn poten als ik water geef wat draai, steeds een klein stukje verder.

En voor de rest laat ik ze zoveel mogelijk met rust, zodat ze hard kunnen werken!

Groetjes, 420 Dutch Highlife 

(advertenties)