(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij buitenwiet-correspondent Mike is de eerste lichting autoflowers inmiddels geoogst en gedroogd. Er wordt dan ook met volle teugen genoten van Sensi Skunk, maar dat is lang niet alles. De fotoperiode-gevoelige dames zijn namelijk ook aan hun bloeifase begonnen, nu alleen die Hollands Hope nog…

Hallo mensen, en welkom bij mijn vierde buitenkweekverslag; het vorige verslag vind je hier. In dat verslag heb je onder meer gelezen dat ik mijn twee Sensi Skunk Autoflowers heb geoogst en liet drogen. Ter vervanging heb ik 2 Royal Queen Sweet Skunk dames neergezet. De fotoperiode planten doen het goed en zijn door de kooi(en) eromheen goed beschermd tegen de najaarswind. Wel was er een klein bladprobleem bij sommige planten, maar dit is inmiddels zo goed als verholpen.

2x Sweet Skunk Automatic

Zoals jullie in mijn vorige blog lazen heb ik 2 Royal Queen Seeds Sweet Skunk zaadjes ontkiemd en in 20 liter Air-Pots gedaan. Na een goede en snelle ontkieming kwamen de plantjes snel uit de grond. Allebei groeiden ze in het begin snel. Eén van de twee planten blijft inmiddels echter behoorlijk achter lopen op de ander.

Ze staan nu 5 weken en de één (Sweet Skunk #1) begint al te bloeien, terwijl de ander (Sweet Skunk #2) nog maar een klein plantje is. Waar dit mee te maken heeft? Ik weet het niet 100% zeker maar aangezien de kweekomstandigheden (zowel de potten als de aarde zijn hetzelfde) denk ik dat het met het fenotype te maken heeft. Of een Sweet Skunk #2 moet gewoon een ’slecht’ zaadje zijn natuurlijk. Gelukkig zijn de planten een extraatje en doet de een het wel erg goed. De Sweet Skunk #1 begint namelijk zelfs al te bloeien, en daar worden we uiteraard blij van 😀

Bladprobleem weggespoeld

In mijn laatste verslag heb je ook kunnen lezen dat ik een bladprobleem(pje) had. Namelijk geel kleurende bladeren; voornamelijk bij de oudere bladeren onderin de planten. Ik heb besloten om de meest gele bladeren te verwijderen en de aarde van de planten even goed met kraan- en regenwater te spoelen.
Dit betekent dat je gewoon een tijdje alleen (afgezuurd) water geeft (dus zonder voedingstoffen en met de juiste pH-waarde) om te veel voeding/ophoping van voeding te verhelpen, of de aarde een neutralere pH te geven. Daarnaast zijn er nog meer redenen om te spoelen maar daar ga ik het nu niet over hebben.
Afijn, na alle planten goed gespoeld te hebben, zagen velen er al een stuk groener uit. Ik ben daarna de juiste dosering voeding gaan geven en het probleem was daarmee zo goed als verholpen. Zo goed als, want er is nog één Hollandse Hope (plant #1) waarbij ik onderin wat gele bladeren en verbrande puntjes zie. Deze wordt dus nog even gespoeld tot al het nieuwe blad weer mooi groen is.

Bloeien!

Ik heb het in mijn vorige verslag ook gehad over Autoflowers die bloeiden en geoogst werden. Ik heb verder net al verteld dat de Seeds Sweet Skunk #1 ook in bloei gegaan is, en nu kan ik ook vertellen over een paar van mijn fotoperiode planten die in bloei staan.

In de week van maandag 3 augustus viel mij op dat de eerste Monster Zkittlez bloeiharen begon te maken, het eerste teken van startende bloei. Een paar dagen later volgde ook de Monster Zkittlez #2. En ongeveer één tot anderhalve week verder begon ook de Early Skunk te bloeien, met de Critical in haar kielzog.

Inmiddels staan dus vier van mijn planten in de (begin)fase van de bloei. De Monster Zkittlez (#1) is op dit moment het verst gevorderd in het bloeistadium. Deze is buiten ook goed te ruiken, vooral met de zon erop, of na de regen. Maar ook de anderen die in bloei staan beginnen hun geuren nu te verspreiden.

Als voeding gebruik ik Biocanna, en wel Rhizotonic, Vega, Flores en Boost. Op het moment dat de zichtbare bloei bij elke plant begon, ben ik nog even doorgegaan met groeivoeding maar heb ik daarnaast ook bloeivoeding & boost gebruikt. Inmiddels geef ik alleen Bloeivoeding & Boost, met nog een klein beetje wortelstimulator (Biocanna Rhizotonic). De Hollands Hope planten staan beiden nog in de groeifase. Ik hoop wel dat deze binnenkort gaan bloeien. De dames – want dat zijn ze (gelukkig) allemaal – doen het verder wel (erg) goed.

Oogsten en Sensi Skunk roken

Eerder heb ik mijn Sensi Skunk Autoflowers (#1 en #2) geoogst, en de toppen met takken en al, ongeveer 14 dagen te drogen gehangen. Na het goed en rustig te drogen, heb ik een deel alleen geknipt en een deel met een vriend van mij. Ik vond knippen wel een leuke bezigheid, maar wel heel erg plakkerig (aan de vingers). Gelukkig is dit juist een goed teken.

Een heel goed teken zelfs, want toen ik de eerste top van de Sensi Skunk eenmaal rook wist ik dat dit goede wiet was. Eenmaal gemalen was er een nog veel sterkere geur te ruiken. Pure joint gedraaid, opgestoken en na die eerste hijs werd het me duidelijk: dit is waarvoor je buitenwiet kweekt! Lekkere biologische en zelf thuis gekweekte wiet, die gewoon goed smaakt en je lekker stoned maakt.

De kwaliteit is erg goed, ik sta er zelf versteld van. De kwantiteit echter had wel wat meer gemogen. Maar aangezien de plantjes last kregen van toprot en ik versneld (lees: enkele weken te vroeg) heb moeten oogsten, denk ik dat het resultaat van 40 gram droog zeker niet slecht is. En daarbij gaat kwaliteit nog altijd boven kwantiteit!

(advertenties)