(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Delaco’s noeste arbeid heeft inmiddels vruchten afgeworpen. Hoewel, afgeworpen? Hij heeft zijn autoflowers natuurlijk gewoon zelf met de schaar moeten oogsten. Neemt niet weg dat het heerlijk snoepen is van wat moeder natuur je geeft… Toch Delaco? 

Eerste oogst van het seizoen

Jazeker! Eindelijk is het moment aangebroken voor de oogst van drie van mijn autoflowers: Amnesia, Gorilla Glue en Northern Lights. De planten zien er goed uit maar de Amnesia Auto heeft helaas maar weinig toppen. Waar dat aan ligt weet ik niet zeker. Misschien hebben de insecticiden (Spruzit-R) een slechte invloed gehad, of het kan ook een slecht fenotype zijn. Of ik heb iets over het hoofd gezien… De Gorilla Glue Auto heeft in ieder geval wel mooie toppen en zelfs de kleine Northern Lights heeft het goed gedaan.

Ik verkies meestal om alleen de schutbladeren weg te halen voor ik de planten laat drogen, dus dat heb ik ook deze keer gedaan. Vervolgens heb ik ze laten drogen in mijn kweekkast, met enkel de afzuiging aan. Na ongeveer tien dagen waren ze droog. Nu bewaar ik de wiet in weckpotten zodat de kwaliteit optimaal blijft.

Eindelijk proeven

Toen de planten eenmaal goed gedroogd waren moest ik de nieuwe wiet natuurlijk meteen proeven! De Amnesia Haze Autoflower heb ik nog even laten hangen maar de Gorilla Glue zat al snel in een vloeitje. De smaak is zoet, en ze smaakt een beetje naar citrus. Het effect is relaxed, ontspannen en ik word er wel blij van. De Northern Lights Auto smaakt wat minder zoet maar is kruidig en aards qua smaak. Het effect is energiek en relaxed tegelijk.

Ik ben tevreden met het resultaat van mijn kweek. Enkel over de hoeveelheid ben ik een beetje teleurgesteld, want ik had eigenlijk wel iets meer verwacht. Gelukkig waren de CNNBS Autoflowers er nog! Daarover gesproken…

CNNBS Autoflower kweektest

De Autoflowers #1 en #2 van de CNNBS kweektest zijn ook zo goed als klaar om geoogst te worden. Vrienden van mij hebben de dames onder hun hoede genomen, waarvoor dank! Uiteraard heb ik wel tekst en uitleg gegeven tijdens de kweek. Via WhatsApp kon ik de kweek een beetje volgen.

Qua plantenvoeding hebben de CNNBS Autoflowers enkel Alga Bloom van Plagron gekregen. Dat is ook wel een beetje te zien aan de lichte kleur van de bladeren; deze dames hebben wat groeivoeding (lees: stikstof) gemist. De toppen mogen er echter zijn; hieronder zie je de twee CNNBS-dames, met  nummer #1 links, en nummer #2 rechts op de foto.

 

Cheese: last plant standing

Om het buitenkweekseizoen met een knaller te eindigen heb ik gekozen voor een fotoperiode-gevoelige cannabisplant (geen autoflower). Te weten Cheese van het zadenbedrijf Royal Queen Seeds. Deze Indica-dominante soort is het resultaat van een kruising tussen Old School Skunk en Afghani. Ze staat nog niet in bloei maar zou daar nu wel bijna mee moeten beginnen. De plant ziet er prachtig uit! Ze staat in een Smart-Pot van 15 liter, gevuld met Batmix.

Tot de volgende keer!

Delaco

(advertenties)