(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Herinner je de drie grote buitenwiet-planten van Heady Mc. Dank nog? Eén THC Bunker Buster en twee Cash Express planten waarvan één een dikke polyploïde top had? Nou, dat blijkt achteraf fasciation te zijn. Wat het verschil is, en wat de drie divas ondanks het slechte najaar hebben opgebracht, dat hoor je van Heady zelf. Ben je d’r klaar voor?

Geef mij maar een joint zei de goudvis, dan word ik haai… 😉

Haai dus groene vingertjes, tijd voor het eindverslag van mijn buitenkweek van het jaar 2019. Even kort door de bocht, het was helaas een rotjaar voor de buitenwiet. Het weer: …te heet …te nat …en te koud, en die twee laatste omstandigheden waren de laatste maanden ook nog eens hardnekkig aanwezig.

Vooral het feit dat de dames erg laat in bloei gingen; eind augustus, begin september waren ook net de natste periodes. En het weer dat steeds enorm wisselvallig was, hittegolf, storm. Ach het is overduidelijk: toprot kon niet uitblijven, en dit is dan ook wat we helaas ten volle cadeau kregen. Daar begin ik dus maar mee, dan gaan we daarna meteen door naar het lekkers…

De intrede van het najaar was het begin van het einde voor deze dames…

De wietplanten op een rijtje

THC Bunker Buster: het droog gewicht is een nette 168 gram (met knip bij precies 200 gram).

THC Bunker Buster was een mooie dame om te zien groeien en bloeien, een leuke stresser met weinig moeilijkheden. In tegenstelling tot de andere twee dames is dit een kleine opbrenger. Dus je ziet, het trainen is leuk om te zien maar helaas moet je dit doen als je echt heel veel tijd in je zaak wil steken. Ik bedoel hiermee dat je je plant lang genoeg in de groei laat, zodat ze goed van de stress van het trainen kan bekomen.

In haar laatste weken was er helaas wel het rotten in de top maar dat is al uitgelegd.

Met 7 bloeiweken van de maximale 9 heeft deze dame het het langst volgehouden. Met meer slecht weer op komst, en na het ontdekken van rot in de andere dames, heb ik ervoor gekozen om deze lady nog even binnen verder te laten bloeien. Ze heeft dus twee weken extra gekregen; een totale leeftijd van 27 weken is gezien de nodige buitenstress niet mis.

THC Bunker Buster schuilt binnen voor de regen.

Knippen…

THC Bunker Buster aan de waslijn.

Cash Express: het drooggewicht is een mooie 388 gram (met knip bij een amusante 420 gram).

Net als altijd bij Zamnesia’s strains: FUN to grow! Een mooie statige dame van 188 cm hoog, in een pot is dit zeker niet slecht, en al helemaal niet als je ziet wat een vette wortels ze had. Met een opbrengst van 388 gram staat deze dame op de tweede plaats. Ooit verplicht getopt door toedoen van een kat uit de buurt, is dit voor de rest de dame waar ik het minst mee geklooid heb, thans brengt ze nog wel nice op voor een stadstuintje. Deze wietplant is ook de eerste die ik moest oogsten, om bovenvermelde ‘rotte’ reden.

Ook al heb je een trimbag, het trimmen van een plant waar je rot in vindt is echt ROT, painstaking en time consuming. Je moet continu checken of je nergens nog een klein plekje schimmel vindt, want dat willen we echt niet. 22 weken heeft deze plant gestaan, maar helaas heb ik wel twee weken te vroeg moeten.

Ook deze Cash Express moest eraan geloven.

Back to the roots.

De droge droom van iedere buitenkweker.

De oogste van de twee Cash Expressen bij elkaar.

Knippen in de Trimbag.

Fasciation mutant

Cash Express #2: een fasciation mutant met een prachtige oogst van 490 gram droog (met knip bij een dikke 544 gram).

Fasciation, polyploïde, ik heb geleerd dat dat niet hetzelfde is. Het verschil zit ‘m blijkbaar in de stam van de top. Heb je een platte brede steel met een hoop bloem en blad eromheen dan heb je een fasciation. Dit is wat zich dus afspeelde in die ene dikke top. Een polyploïde moet ik helaas nog tegenkomen maar ik ben er zeker van dat onze redactie er ergens nog wel mooie foto’s van heeft liggen 😊

Fascinerend om deze plant te zien groeien; begonnen met twee penwortels, en waar de meesten dan de beslissing nemen om ze te scheiden, heb ik ervoor gekozen om het anders te doen en ze zo te poten. Dit was zeker geen foute beslissing zoals velen onder jullie kunnen beamen.

Statig en mooi met een hoogte van bijna twee meter, en net zoals alle dames dit jaar ook in een pot. Op het einde heeft het slechte weer me de keuze doen maken dat het ook hier tijd werd om te knippen. 25 weken is de leeftijd en op 6 van de 8 bloeiweken is ze om gegaan.

Door een stevige wind knakte deze Cash Express.

Tijd voor de oogst!

Wat weegt dat?

Helaas ook toprot in de fascination top…

Zoals eerder vermeld, het slechte weer is de grote spelbreker geweest voor vele tuiniers onder ons en velen hebben dus eigelijk een baal-oogst, laat ik het zo stellen. Maar beter iets als niets, en als ik het zo zie heb ik weeral m’n voorraadje aangevuld, en das vooral veel poen in m’n zak houden. En vooral ook geen problemen op de weg, want wat is er nou erger dan met je €200,- aan shopwiet gepakt te worden. We all know that shit.

Dat was hem voor 2019 helaas, volgend jaar beter weer maar helemaal niet ontevreden. Deze kweek kwam tot stand dankzij #Zamnesia, #GreenHouseSeeds (Powder Feeding & Booster) en #Plagron light mix. Brought to you by #CNNBS 😉 Volg me op Growdiaries en anders wellicht tot volgend jaar!

Enjoint & Stay Medicated!

Heady Mc. Dank

(advertenties)