(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er is een tijd van zaaien en een tijd van oogsten, en door de aanhoudende regen heeft Peeeer dat laatste inmiddels achter de rug. Ondanks de toprot valt zijn oogst helemaal niet tegen want: kruiwagens vol en meer dan 250 zelfgemaakte en gefeminiseerde wietzaden. Waaronder ook de dochters van onze eigen Mohammed!

Als ik eraan terugdenk hoe goed mijn start was dit seizoen, besef ik me dat ik de nodige tegenslagen had en weer een paar waardevolle kweeklessen heb geleerd. Je zou kunnen denken dat ik niet tevreden ben met mijn opbrengst maar dat is zeker niet het geval. Kijk maar eens wat er allemaal voor lekkers te drogen hangt in huize Peeeeer 😉

Nachtmerrie voor buitenkwekers

Net als velen van jullie kreeg ook ik dit jaar te maken met toprot! Het is toch al zeker 7 of 8 jaar geleden dat we zulk slecht weer hadden in september. Te koud en vééééél te nat! Jazeker, met vijf e’s net als mijn kwekersnaam. Zo goed als iedereen in mijn omgeving die dit jaar planten heeft staan, kreeg te maken met toprot. Zelfs degenen die ze wel droog hadden staan, zijn getroffen door wat je gerust de grootste nachtmerrie van buitenkwekers mag noemen.

Gefeminiseerde wietzaden

Met de wetenschap van nu, ben ik toch wel heel blij met mijn vroegbloeiende OG Kush. Zoals ik al eerder vertelde had ik deze ook bevrucht met Ghost Train Haze stuifmeel. De bevruchte tak heb ik wat langer laten staan, om zeker te zijn dat de zaadjes rijp waren. Na het drogen heb ik de toppen ervan uit elkaar gepluisd met een voor mij verbluffend resultaat aan zaad. Waar ik had gehoopt op een 30 tot 50 zaden, ben ik uiteindelijk gestopt met tellen en heb ik meer dan 250 stuks 100% vrouwelijke zaden!

Toprot

De Forest Dream en de Frisian Dews stonden er in m’n vorige verslag nog mooi bij. Geen reden voor paniek dus. Dit is in een paar weken helaas wel totaal omgeslagen. Voor de Frisian Dew in ieder geval zeker. De lange natte periode en de lage temperatuur heeft voor schimmelvorming gezorgd. Omdat ik vier dagen weg was, en dus niet heb kunnen kijken, stond ik bij terugkomst voor een onaangename verrassing: toprot!

De hoofdtoppen van de Frisian Dew waren aan de bovenste 30 centimeter helemaal aangetast. Rotte plekken over de gehele top. Afknippen is dan nog de enigste optie om verdere besmetting te voorkomen, maar in de daaropvolgende dagen kwamen er steeds meer plekken bij. Deze plant heb ik dus maar geoogst om verder verlies te voorkomen.

De Forest Dream gelukkig is op één klein plekje na, ongeschonden gebleven. Tot mijn grote verbazing want eigenlijk heeft elke plant wel wat toprot gehad, behalve de Forest Dream! Al had ik wel op wat dikkere toppen gerekend en zijn ze wat aan de magere kant.

Kruiwagen vol

De CNNBS Indica’s hebben het alledrie goed gedaan. Met her en der ook een paar plekjes rot ziet de opbrengst er veelbelovend uit. Ook al hadden ze alledrie eigenlijk nog wel even kunnen staan om wat verder af te rijpen. Ze zijn inmiddels allemaal geoogst! Het regende nog wel een paar dagen, en om verder verlies te voorkomen leek dat ons het beste.

Zo heeft de enorme Indica #1 (Indica Sugar) een kruiwagen vol met toppen opgeleverd! De tweede indica leverde misschien niet zoveel maar zeker wel kleverige toppen. Helaas had deze wel meer last van toprot dan Indica #1 En Mohammed! Tja, die laat toch wel zien waarom zij als beste uit de CNNBS Indica test is gekomen. Heerlijk geurende volle kleverige toppen! Jammer dat we haar niet compleet af hebben kunnen laten rijpen door het weer!

Mohammed’s nageslacht

Alleen de bevruchte tak van Mohammed hebben we nog wat langer laten staan om het zaad goed te laten rijpen. Maar ook hier moeten we alert zijn op rot. Daarnaast ben ik benieuwd of de bevruchting net zo goed gelukt is als bij de OG Kush. Het kan zijn dat ik iets te ongeduldig ben geweest en dat ik haar iets te vroeg bestoven heb. Ik hoop dat ik een paar goede zaden zal vinden en zo volgend jaar het nageslacht van Mohammed kan tonen!

(advertenties)