(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De zomer is voorbij gevlogen, en op één dame na zijn alle wietplanten die op het platte dak van Groentje stonden geoogst. Regen en kou brachten toprot met zich mee maar desondanks zitten de voorraadpotten weer vol. De laatste wietplant is van het dak gehaald, en staat nu binnen onder een 600 Watt kweeklamp af te bloeien.

Ik ben blij dat ik in augustus al met het verduisteren van mijn wietplanten ben begonnen, want dat heeft zeker bijgedragen aan mijn oogst. De AK-47 en de Northern Lights waren helaas te groot om te kunnen verduisteren, maar die zijn uiteindelijk op eigen kracht gaan bloeien. De Serious 6 toppen zetten enorm door en als je even een top pakt om te ruiken en bekijken, plakken je vingers als een Pritt stift.

Mango

De Mango doet het ook goed, maar toch ontdekte ik bij deze dame iets wat ik niet had verwacht. Toprot! bij inspectie van de plant zag ik onder een schutblad een verdord topje. En verderop nog een, en nog een, en nog wat meer. Omdat het een dikke bossige plant was, en het een paar weken koud en regenachtig is geweest, is  de toprot op deze plant neergeslagen. En dus heb ik, na het verwijderen van meerdere rotte toppen, besloten om de Mango te oogsten. Na een avondje knippen had ik een mooi droogrek vol.

Serious 6

De week erna zag ik dat ook de Serious 6 aan toprot ten onder dreigde te gaan, dus ben ik ook bij deze planten aan het oogsten geslagen. De twee dames zijn geknipt en gedroogd, en hun toppen liggen nu in weckpotten te curen. Bij AliExpress heb ik kleine hygrometers besteld om de luchtvochtigheid in de weckpotten goed te kunnen monitoren. Op de foto hieronder zie je de kleine hygrometers in mijn voorraadpotten zitten.

AK-47

Helaas zou Nederland zonder veel regen niet Nederland zijn. En dat helpt de topontwikkeling van bloeiende wietplanten natuurlijk niet erg. De AK-47 heeft uiteindelijk wel veel toppen maar voor mijn doen zijn die veel te klein en veel te luchtig. Maar die heb ik uiteraard wel geoogst en liggen nu te drogen. Door alle regen en kou zijn de bloeiharen allemaal verschrompeld en bruin, en is de topontwikkeling gestopt.

Northern Lights binnen afbloeien

De Northern Lights heb ik van het platte dak gekregen. Dat viel niet mee want de plant was 1,20 bij 1,20 meter! Ze staat nu binnen met een 600 Watt HPS erboven. Na een week stil te hebben gestaan door de stress van het verhuizen en de verandering van licht, gaat hier de bloei verder. Helaas geen grote toppen maar ze zijn wel hadt en zitten vol met trichomen. Deze plant staat nu 2,5 weken binnen en kan over 2 weken ook geknipt worden.

Ik baal tocht wel van de toprot. Het is jammer dat het slechte weer ervoor heeft gezorgd dat mijn planten niet hun volle potentieel hebben kunnen halen. Volgend jaar ga ik het daarom anders aanpakken en komen er autoflowers op mijn dak te staan. Ik hoop dat ik dan de toprot kan voorkomen. En omdat autoflowers kleiner blijven kan ik ze ook beter verplaatsen als dat nodig is.

Ik hoop dat jullie een beter jaar hebben dan mij, en een mooie oogst kunnen binnen halen. Met de groene groeten van Groentje!

(advertenties)