(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

We keren terug naar de vele wietplanten in de tuin van Peeeeer. Deze staan ondertussen allemaal in bloei, en één is zelfs al geoogst en geproefd. Om de bloei te stimuleren krijgen ze extra fosfor en kalium. En om voor een nieuwe generatie wietplanten te zorgen, wordt onze eigen Mohammed bevrucht met gefeminiseerd Ghost Train Haze stuifmeel.

Het is half september geweest, en al m’n planten staan nu lekker in bloei. Ik kan natuurlijk niet wachten tot ze klaar zijn zodat ik ze kan oogsten. Behalve mijn OG Kush want die is al geoogst. Deze heerlijke vroegbloeier is zelfs al gedeeltelijk gedroogd en geknipt… en ja ik heb haar zelfs al gerookt!

120 gram OG Kush

Voorheen knipte ik mijn wietplanten gelijk bij het oogsten helemaal schoon, en hing de toppen dan te drogen. Tegenwoordig trek ik alleen de grote bladeren eraf en hang ze dan eerste te drogen. Dit zorgt voor een aanzienlijk vollere smaak. En ook al duurt het drogen dan iets langer, en vinden de meeste mensen het droog knippen niet zo fijn, het zal je wiet zeker ten goede komen.

Doordat deze OG Kush zo vroeg al begon te bloeien, heb ik nu wel weer een lekkere rookvoorraad. Ik heb er tot nu toe al ruim 85 gram schoon en droog afgehaald. Er hangt nog een klein gedeelte te drogen; als ik een schatting mag maken dan kom ik uiteindelijk ergens rond de 120 gram uit voor deze plant.

Tomatenvoeding?

Mijn overige planten staan inmiddels ook in bloei en krijgen twee keer per week extra fosfor en kalium. Ik voeg dit toe aan het voedingswater met tomatenvoeding! Ja, dit klinkt raar misschien, tomatenvoeding, maar zoals steeds meer mensen ontdekken, komt deze voeding echt wel ten goede aan je toppen. Je moet het alleen niet meer gebruiken tijdens de laatste twee weken voor het oogsten. Vanaf dat moment moet je de plant alleen nog maar water geven. Zo spoel je de laatste voedingsresten uit de aarde en geef je de plant de kans om opgebouwde reserves te verbruiken. Dit resulteert in minder chlorofyl (bladgroen) en een betere smaak.

Forest Dream & Frisian Dew

Mijn scrog vond ik eerst een beetje tegenvallen en had ik misschien wat groter verwacht. Nu de plant eenmaal in bloei staat valt het me uiteindelijk niet tegen. Er zitten een paar goed gevulde takken aan. Ik ben dan ook heel benieuwd wat deze Forest Dream gaat opleveren.

De twee Frisian Dew planten die bij elkaar in een kuip staan, zagen er hetzelfde uit, groeiden op dezelfde wijze en leken exact dezelfde planten. Nu ze eenmaal in bloei staan beginnen de verschillen zichtbaar te worden. Waar de een volledig groen is en de beginnende toppen vol met witte haren zitten, heeft de ander vooral paarse topvorming en wat minder witte haren.

CNNBS Indica’s

De indica’s van CNNBS zijn ook aan hun bloei begonnen. Indica #1 heeft nog de minste topvorming maar zoals je op de foto ziet  is deze dame wel ver boven me uit gegroeid en is ze de grootste plant van het jaar geworden. Indica #3 is goed op weg en krijgt net als Mohammed (indica #2) mooie topvorming. Echter onderscheid deze indica #3 zich door de aanmaak van trichomen. En ook al zijn de toppen nog niet zo heel ver, ze zit wel al helemaal onder en begint ook al goed te kleven!

Indica #2 oftewel Mohammed, is afgelopen week bevrucht. Ik heb het Ghost Train Haze stuifmeel dat ik heb gekocht, gedeeltelijk in een papieren zak gedaan. Deze zak heb ik vervolgens over één van haar takken gedaan, vastgebonden en vervolgens na flink schudden een nachtje laten zitten. Het is nog wat vroeg om het resultaat te kunnen zien maar dat zal in m’n volgende verslag zeker aan de orde komen.

Laten we hopen dat we nog een heerlijke Indian summer krijgen en de weergoden ons goed gezind zijn. Succes voor iedere buitenkweker in deze laatste, leukste en lastigste kweekweken!

(advertenties)