(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het mooie weer heeft de wietplanten op het dak van buitenkweker Groentje goed gedaan! De dames zijn een stuk groter geworden, en omdat Groentje vanaf 1 augustus is begonnen met verduisteren, laten de Serious 6 en de Mango zelfs al een paar mooie toppen zien.

Welkom bij weer een mooi kweekverslag vanaf mijn groene dak. Er is veel veranderd sinds mijn laatste verslag een maand geleden. Niet alleen qua formaat maar ook wat betreft de kleur en de geur van de wietplanten op mijn groene dak.

Na mijn laatste kweekverslag ben ik ook met verduisteren van de Serious 6 en de Mango begonnen. De dames in scrog zijn daar helaas iets te groot voor dus die zullen op eigen kracht in bloei gaan. Vanaf 1 augustus ben ik nu aan het verduisteren. Ik pak de Serious 6 en de Mango hiervoor in met wel drie vuilniszakken over elkaar heen, anders is het niet donker genoeg. ’s Avonds om 20:00 uur klim ik het dak op om ze in te pakken, en ’s ochtends om 8:00 verwijder ik de vuilniszakken weer.

Roze bloeiharen!

Na een week waren de eerste bloeiharen te zien, en nu staan ze al mooi vier weken te bloeien. Mede door het lekkere weer de afgelopen tijd, beginnen de toppen mooi vorm te krijgen. De trichomen/kristallen zijn ook al goed zichtbaar.

Serious 6 is een prachtige wietsoort om te zien bloeien, ze heeft namelijk bloemen met roze bloeiharen! Big Barbie zou ook een goede naam voor haar zijn. De mango heeft weliswaar gewone witte bloeiharen, maar verspreid een heerlijke zoete en fruitige geur. De Serious 6 ruikt meer kruidig met een vleugje anijs.

Groeispurt in scrog

De wietplanten in de scrog zijn ook nog flink doorgegroeid. Vooral tijdens die hele warme week, toen maakten ze echt meters! De AK-47 is nu dan ook ruim anderhalve meter in diameter en de Northern Lights is ongeveer 1,2 bij 1,2 meter.

De boerenmest manier waarover ik in het vorige verslag schreef werkt super! Alleen door de snelle groei was  de meeste mest na ongeveer drie weken al verteerd. Ik heb daarom maar meteen weer een nieuw laagje mest op de aarde gelegd en goed ingewaterd.

Dieven op het dak

Schrik niet, ik bedoel geen wietdieven, maar wel de handeling dieven. Een paar keer per week krijgen de planten een grondige snoeibeurt. Alle kleine topjes die dicht bij het gaas groeien (en weinig licht opvangen) haal ik weg. Ik ga alleen voor de grotere toppen, en hou op deze manier ook genoeg ruimte over voor lucht circulatie. Door de planten wat uit te dunnen kan de wind er goed doorheen blazen, en blijft vocht niet hangen. Dit verkleint de kans op toprot, iets om rekening mee te houden in de nazomer.

Het is jammer dat er nu eerst een dag of tien wisselvallig weer met lagere temperaturen is voorspeld. Hopelijk hebben de toppen er niet teveel last van, en anders moet ik volgend jaar misschien toch ook een paar autoflowers op ’t dak zetten…

Dit was hem weer voor deze keer. Ik wens iedereen het beste en mooie zelf gekweekte toppen! Want die legalisering zit er nog lang niet aan te komen…

Groene groet, Groentje

(advertenties)