(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de wietplanten in de verzonken tuinkas van Mogow? De laatste keer dat daar we een kijkje namen, was de bloeifase nét begonnen en stonden de dames erbij zoals je hier op de openingsfoto ziet. Inmiddels is september alweer bijna gepasseerd, en dat moét gewoon tot de nodige toppen geleid hebben.

Hallo mede buitenkwekers, het einde is bijna daar en dit voel je al goed. ’s Nachts is het nog maar 10 graden op het moment. Voorlopig kan ik de lekkere en indringende geur nog ontmaskeren met twee potjes Ona Pro maar ik weet niet hoe lang dat nog lukt. De dames beginnen steeds sterker te ruiken. Nog een kleine maand bloeien en dan kunnen we oogsten. Daarna moeten we zes maanden wachten tot we in het voorjaar weer opnieuw kunnen beginnen.

15 augustus: de dames genieten van het mooie weer; de ventilatoren draaien dag en nacht op een laag standje. De wortels komen ook meer bovengronds dan andere jaren. ▲

23 augustus: ’s nachts dalen de temperaturen nu flink, maar voorlopig toont slechts één plant wat rood/paarse bladstengels. Zolang het hierbij blijft doe ik hier niets aan; het heeft met de lagere temperatuur te maken. ▲

28 augustus: wat groeien die dames toch nog, dat is mooi om te zien! Sommige takken moet ik wat schuin hangen met touw, anders raken ze het plastic van mijn kas en dat vinden ze niet zo fijn. De gebogen takken zien er mooi en gezond uit. ▲

5 september: de dames zijn nu helemaal gestopt met groeien, en dat is maar goed ook want de kas begint wat klein te worden. Hopelijk krijgen ze nog genoeg zon om de toppen mooi dicht te laten groeien.
De Frisian Duck begint mooi paars te worden, leuk om te zien. De onderkant is bijna volledig kaal en leeg gemaakt, zodat alle energie naar de toppen kan. ▲

8 september: toch weer een heel stuk kouder dan twee weken geleden. ’s Morgens voor ik werken ga, vind ik de serre vol met water. Het is wat grondwater dat omhoog komt. Ik heb ontvochtigers neergezet en die het probleempje enigszins verholpen hebben. Ook is de luchtvochtigheid zeer hoog nu, goed verluchten om toprot te voorkomen is de boodschap. ▲

10 september: de bloei vordert en de dames tonen zich van hun mooiste kant! Ik heb extra vliegen plakstrips opgehangen om vliegend ongedierte mee te vangen. Ik heb geen enkele behoefte aan vliegjes in mijn wiet. ▲

12 september: goed bezig, al zeg ik het zelf. De dames kunnen dan toch nog wat van de zon genieten; we hebben veel regen gehad de laatste dagen, dus de zon is een welkome verrassing! Elke dag verwijder ik wel een paar gele bladeren. ▲

14 september: gele bladeren op het eind zijn heel normaal, maar deze heb ik nog niet veel gezien. Het zou iets van een tekort kunnen zijn, maar wat? Ik maak er me er niet al te veel zorgen over 😉
De laatste autoflowers zijn ook naar binnen gebracht, gedroogd, even gecured en opgerookt, haha! Het was een kleine 15 gram per plant. Niet zoveel maar we hebben weer bijgeleerd. ▲

Ook heb ik een mooi pretpakket ontvangen van Elixer. Deze plantenvoeding zal ik volgend jaar testen op de autoflowers, en misschien inzetten voor een ander project. Maar dat is volgend jaar, eerst zullen deze dames nog even hun best moeten doen. Wat dat oplevert zie je volgende maand in waarschijnlijk mijn voorlopig laatste kweekverslag van 2019. Tot dan!

Mogow

(advertenties)