(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Overtredingen van wietentrepreneurs in het dagelijkse verkeer veroorzaken een hoop ellende. En dan bedoelen we niet per se de verkeersveiligheid die in gevaar komt, maar het kwijtspelen van je handelswaar! Twee fraaie – nou ja – voorbeelden daarvan deze week: een Brabantse snelheidsduivel raakt 1 kilo wiet kwijt aan de politie en in de VS moet een dealer zo nodig sms’en achter het stuur met als gevolg 2 kilo wiet en 500 THC-vaporizer cartridges in het politieputje…

 

Snelheidsduivel in Brabant

We kunnen er niet vaak genoeg voor waarschuwen: houd je nou netjes aan de verkeersregels als je op pad bent met verboden substanties! De politie is er namelijk altijd op uit om je een bon aan te smeren en als ze dan en passant ontdekken dat je met wiet rondrijdt is het dubbel balen – volkomen door eigen schuld bovendien.

‘Hoe verraad je jezelf ….’ Aldus de Politie Waalwijk op Facebook over hun catch of the day dinsdag. En ze hebben gelijk; waarom zou je als je op handelsmissie bent met meer dan een kilo wiet ‘fors harder’ (aldus de politie) rijden op een weg waar je sowieso al 100 km/u mag rijden?!

Maar dat deden een een 32 jarige Tilburger en een 24 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats dus wél, op de Midden Brabantweg onder Waalwijk. Hup, auto moet mee naar eerste de beste parkeerplaats, waar de agenten de fameuze ‘enorme henneplucht’ opsnuiven. In de kofferbak blijkt waarom en dat is op (de slechtst gelukt wietfoto ooit) gezet door de dienders:

Bye-bye kilootje wiet, toch al gauw goed voor een duizendje of vier tegenwoordig…

Appen achter het stuur

Maar het kan natuurlijk altijd nog erger. Daarvoor wippen we even de oceaan over naar de plaats Bourne in de staat Massachusetts aan de Amerikaanse oostkust. De State Police daar zag iemand in nota bene een gehuurde Honda Accord vrolijk appen achter het stuur, om vijf uur ’s middags dus iedereen kon ervan meegenieten. En om ‘texting while driving’ lachen ze niet bij de politie.

Hup, auto aan de kant gedwongen en bij inspectie daarvan meurde de wietstank de agenten tegemoet. Vette maar ook domme pech voor de 24-jarige dealer Jeancarlos Gomez uit Rosindale. Direct sloegen de Troopers de muilezel in de boeien, om vervolgens een leuke vangst uit de huurauto te plukken:

Wat we zien is bijna 2 kilo wiet, 1.000 Adderall pillen (een combinatiemedicijn dat vier zouten van amfetamine bevat en dat recreatief wordt gebruikt als een afrodisiacum en euforiant), en om het af te maken 500 cartridges gevuld met THC-olie voor in vaporizers! Oh ja, ook nog 5.547 dollar in contant geld.

Jeancarlos mag zich binnenkort voor de rechter melden, o.a. op beschuldiging van het rijden onder de invloed van drugs (dat is éxtra dom erbovenop), bezit van en de intentie om te verkopen van drugs uit de klassen B en D, het negeren van een motorvoertuig en ‘het verkeerd gebruiken van een mobiele telefoon’…

[openingsbeeld: Sangoiri/Shutterstock]
(advertenties)