(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Met de regelmaat van een schakelklok berichten we over creatieve wiettelers in gebieden waar hun liefhebberij verboden is. Onlangs nog in eigen land waar een Rotterdammer een tunnel van 20 meter hakte om ondergronds een paar honderd wietplanten ongestoord te laten groeien en bloeien (mislukt). En nu weer een Brit die de moeite neemt om een compleet nep-toilet te bouwen om zijn hobby te verbergen (ook mislukt). Het levert bijzondere foto’s op, dat wel.

 

Huiszoekingsbevel

Ook de Engelse pers bericht met de nodige humor over de zaak, bijvoorbeeld met een kop als ‘Flushed out: Cannabis farm found behind fake toilet in Wednesbury’. Weten we gelijk waar het zich allemaal afspeelde einde vorige week.

Op een of andere manier was de Wednesbury Town Police in bet bezit gekomen van een huiszoekingsbevel – wij gokken dankzij een anoniem tip van een rat – en dat gebruikten ze dan ook om het pand te betreden. Te meer daar de stroom werd ‘omgeleid’ en dat voor gevaar voor andere bewoners zou zorgen, zo meldt de politie erbij.

Fake toilet

In eerste instantie konden de bobbies zo snel geen wiet vinden. Totdat ze ontdekten dat het toilet helemaal geen toilet was (of althans daarvoor niet gebruikt werd), maar de geheime toegang is tot verboden activiteiten. De stortbak bleek namelijk gebouwd op een paneel dat je in het geheel opzij kon draaien:

Eenmaal voorbij de nepplee, kom je oog in oog te staan met de échte shit.

Een tevreden kijkende smeris poseert nog even voor Twitter – waar ze er nog de hashtag #flushingoutcrime bij zetten – om vervolgens naar goed overheidsgebruik de wietplanten te vernietigen:

Meer pot-nieuws

Zoals gezegd, wiettelers en dealers zijn soms heel crea-bea in het maskeren van hun activiteiten. Watermeloenen namaken (!), schilderen en vullen met wiet bijvoorbeeld, zoals de Mexicanen ooit deden. Maar laten we ons beperken tot toiletten en tot Nederland en dan ook nog eens niét de zaken meenemen waarin snel en hoop wiet in de pot wordt gestort omdat de popo in aantocht is.

Zelfs dan vinden we nog twee fraaie voorbeelden van plees en wietkwekerijen, check het uit:

(advertenties)