(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Rotterdam heb je een politieafdeling die ‘Team Parate Eenheid’ heet. Hoe paraat vraag je? Nou, ze hebben woensdag 17 oktober 2018 een videofilmpje gepubliceerd dat vorig jaar (!) is gemaakt. Maar dan wel eentje van een crea-bea wietteler die de toegang tot zijn wiethok had verstopt onder zijn toilet. Kijken is geloven…

Weet je nog vorig jaar?

Het hoe en waarom van de vrijgave van het in internet termen toch wel als oud te bestempelen filmpje is ons volstrekt onduidelijk. Wellicht waren er even geen actuele successen te melden in de war on drugs in 010 en wilde men het publiek toch bij de les houden middels wat oud materiaal dat toch op de spreekwoordelijke plank lag te liggen…

Beslagen ramen op vrieskoude ochtend

Nou ja, in dit geval zijn de beelden de moeite van het bekijken waard, gezien de enorme moeite die de wietteler in kwestie zich heeft getroost om zijn plantage voor de rest van de wereld te verbergen. Het speelt zich allemaal af in de Rotterdamse wijk Charlois, waar op een koude ochtend beslagen ramen te zien waren bij een bedrijfspand aan de Sluisjesdijk.

Blijkbaar wist de politie dat dit niet door de centrale verwarming kwam, maar door kweeklampen en ventilatoren, want ze gingen subiet op onderzoek uit. Klinkt ons heel erg als een ‘anonieme tip’ in de oren maar soit.

Oh, wat stinkt daar zo ONDER de plee?

Maar het Team Parate Eenheid kon niks vinden dat in het wetboek van strafrecht staat. Totdat iemand het lumineuze idee kreeg om de toiletpot op te tillen! Tja, soms moet je het van onconventionele ideeën hebben nietwaar?

En het bleek een gouden idee ook nog, want onder de pleepot zat een geheim luiken dat leidde naar een ‘kelder die vol stond met hennepplanten’. Het kwam een 28-jarige Rotterdammer op een arrestatie te staan.  En dit zijn dus de beelden van die bust, die het immer parate politieteam al na een jaar of wat vrijgeeft:

(advertentie)