(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Woensdag 17 oktober zou best wel eens de geschiedenisboeken kunnen ingaan als de dag waarop de cannabiswereld definitief veranderd is. Een min of meer officieus einde ook aan de war on drugs, omdat in één klap een heel land – en niet zomaar een land maar G7-lid Canada met bijna 40 miljoen inwoners – cannabis legaliseert. Recreatieve cannabis, voor de goede orde.

De media staan er wereldwijd bol van. Zo schrijft het beroemde zakenblad Forbes met een Bob Dylan-verwijzing over de move van Canada:

‘The Times They Are A Changin’: Canada’s Legal Cannabis Will Change Everything’

En ze hebben zich al twee jaar enorm goed en gedetailleerd voorbereid op deze woensdag in oktober, die Canadezen. Neem het Niagara College in de staat Ontario. Daar volgen 24 studenten al enige tijd een officiële opleiding tot wietdeskundige. In een streng beveiligd kweekhok staan 50 kloontjes waarop de studenten oefenen met de teelt, het track and trace systeem, oogsten en curen, testen op chemicaliën.

Ook de businesskant van de legale wietindustrie krijgt volop aandacht. ‘De wietproducenten met een licentie staan al in de rij voor onze afgestudeerden’, zegt programmacoördinator  Bill MacDonald.

Canada mensen, onthoud die naam en onthoud die datum 17 oktober 2018…

(advertenties)