(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij moet nog ergens dit jaar verschijnen, dus er wordt as we speak nog gefilmd en gemonteerd aan ‘The God Plant‘. Een film van schrijver/regisseur John K. Webster die niets meer of minder belooft dan ‘the ultimate Odyssey of exploration into Cannabis’.

En die exploratie van wiet begint dan natuurlijk in de oertijd toen het endocannabinoïden-systeem zich ontwikkelde bij eenvoudige zeewormen. Maar ook de mens was er – toen ie eenmaal rondliep op de aardbol – vroeg bij met cannabisgebruik.

De documentaire kijkt naar de medicinale voordelen van de plant en naar de hedendaagse strijd om legalisering, een strijd die eindelijk gewonnen wordt (behalve in Nederland en België dan, wij lopen wat achter op realiteit en filmwereld). Aandacht is er derhalve ook voor de miljoenen aan belastinggeld die er gaan vloeien vanuit de legale wietbranche via de belastingdienst naar o.a. ziekenhuizen, scholen, infrastructuur, natuur et cetera.

De trailer van de docu is al uit en duurt zoals verwacht 4:20 minuten. We zien veel bekende gezichten uit de scene in en buiten de VS. Of de film de beloofde pretentie van ‘ultieme Odyssey’ waar gaat maken valt moeilijk te zeggen, maar dat het een film is die iedereen moet zien om volledig up-to-date te zijn wat betreft is kraakhelder. Of zoals de makers het zelf stellen:

HEMP TRULY IS A PLANT THAT COULD SAVE THE WORLD……   AND US WITH IT!

(advertenties)