(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De juiste zuurtegraad van voedingswater voor wietplanten is enorm belangrijk voor een goede opname van meststoffen. Dat geldt helemaal wanneer je hydrologisch kweekt, want in hydrosystemen moeten wietplanten alle meststoffen direct kunnen opnemen. Kwestie van goed meten, en dat kan dus ook zónder pH-meter.

Wietplanten hebben een keur aan verschillende macro- en micro-elementen nodig om goed te kunnen groeien (en bloeien). Stikstof, fosfor en kalium zijn de belangrijkste voedingsstoffen maar micro-elementen zoals ijzer(Fe), mangaan(Mn), zink(Zn), koper(Cu), molybdeen(Mo), boor(B) en zwavel(S) zijn ook belangrijk.

Op zich is het niet moeilijk om de juiste cocktail van deze voedingsstoffen bij elkaar te vinden, die zitten namelijk kant en klaar in een goede basis groei- en bloeivoeding. Het is alleen wel zaak dat je die voeding in de juiste verhouding met water mengt, en daarna aanzuurt zodat het ook de juiste pH-waarde (zuurtegraad) heeft. Is het voedingswater namelijk te zuur, of juist niet zuur genoeg (te basisch), dan kunnen wietplanten sommige voedingsstoffen niet goed opnemen. Dit is met name bij de hydrologische teelt erg belangrijk, maar ook bij een kweek op aarde kan een verkeerde pH-waarde voor tekorten (of overschotten) van bepaalde elementen zorgen.

Het is dus van belang om voedingswater voor wietplanten altijd even op de juiste pH-waarde te brengen met pH-min of pH-plus. Daarvoor meet je het doorgaans even met een geijkte pH-meter maar dat kan dus ook zónder pH-meter. Hoe dan? Nou, met de pH Test Kit van General Hydroponics.

pH Test Kit

General Hydroponics is een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in plantenvoeding voor hydrosystemen en hydrosystemen zelf. Ze zijn dus op zijn zachtst gezegd op de hoogte van het belang van een goede zuurtegraad voor planten, en hebben er een handige en voordelige pH Test Kit voor ontwikkeld. Natuurlijk, er is niets mis met een goede pH-meter, maar wanneer die niet goed geijkt zijn maakt dat metingen onbetrouwbaar.

Vandaar de pH Test Kit, goed voor zo’n 500 metingen. Daarmee ben je voor € 7,50 verzekerd van voedingswater met de juiste pH-waarde. Het gebruik van de Test Kit is eenvoudig: je vult de meegeleverde reageerbuis voor de helft met voedingswater en voegt daar twee druppels pH testvloeistof bij. Even schudden en aan de hand van de kleur weet je of het voedingswater de juiste pH-waarde heeft. In het filmpje hieronder zie je hoe eenvoudig het is.

Veel kwekers kiezen deze pH Test Kit boven een pH-meter vanwege de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Maar laten we eerlijk zijn; de pH Test Kit van General Hydroponics is ook gewoon een stuk voordeliger dan een pH-meter en de benodigde ijkvloeistoffen. Kwekers die biologisch op aarde kweken en de pH-waarde normaal gesproken laten voor wat het is, kunnen met de pH Test Kit toch eens kijken of een betere pH-waarde ook gezondere wietplanten oplevert. Voor die €7,50 hoef je het in ieder geval niet te laten.

De pH Test Kit van General Hydroponics is te koop bij online grow-, seed-, smart-, truffel-, head-, vaporizer- en  CBD-shop Sirius.nl

[Openingsbeeld: Alhovik, Shutterstock]
(advertentie)