(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op zoek naar een led kweeklamp met een goede prijs-kwaliteitverhouding, overweeg dan ook een G-Led. Dat zijn namelijk huismerk led kweeklampen van G-Tools voor de hobbymatige thuisteler, die ondanks hun scherpe prijs, toch alleen gebruik maken van de betere led diodes van Cree en Osram. 

De huismerk leds van G-Tools zijn voordelig in de aanschaf, én gaan efficient met om met energie. De G-Led 140, 280 en 560 verbruiken werkelijk slechts 80, 165 en 330 Watt, en produceren tot 1100 micromol aan fotonen met vierkante meter per seconde, zoals je in de video hieronder zult zien.

Alle G-Leds led kweeklampen maken gebruik van een mix van krachtige 3 en 5 Watt led diodes van Cree en Osram. Deze zijn voorzien van lenzen die het licht bundelen en richten, zodat het diep in het bladerdek van planten kan doordringen. Omdat ze een extra groot koel-element bevatten, is slechts een kleine fan nodig, en zijn de G-Leds ontzettend stil.

Rood, wit blauw

G-Leds hebben geen groei- en bloeistand maar drie verschillende schakelaars waarmee je de rode, de witte en de blauwe diodes, apart van elkaar kunt inschakelen. Gebruik de witte en blauwe diodes tijdens de groeifase, en schakel ook de rode leds in tijdens de bloeifase. Door de drie kleuren los van elkaar in te schakelen, kun je zelf spelen met het lichtspectrum.

Er zijn vier verschillende G-Leds, de G-Led 140 met één paneel aan leds, de G-Led 280 met twee led panelen, de G-Led 560 met vier led panelen en de G-Led 840 met zes led panelen. Het werkelijk stroomverbruik van de eerste drie typen is respectievelijk 80, 165 en 330 Watt, zoals je in de onderstaande video van G-Tools kunt zien. De G-Led 140 is geschikt voor de Bonanza kweekkast of kweektenten met een vergelijkbaar formaat. De G-Led 280 is ideaal in een kweekruimte van 80 bij 80 centimeter en de G-Led 560 past perfect in de Bonanza kweekkast van één vierkante meter.

Meten is weten

Om de werkelijke efficiëntie van de G-Leds te laten zien, heeft G-Tools de G-Led 140, 280 en 560 doorgemeten en daar een video van gemaakt. Op de juiste afstand van het gewas produceren de G-Leds tot 1100 wel micromol aan fotonen per vierkante meter per seconde.

G-Leds huismerk led kweeklampen van G-Tools zijn bij diverse online aanbieders verkrijgbaar vanaf 234,50 euro.

(advertenties)