(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dabben is dé manier om stoned te worden in de toekomst en daar komen dan ook steeds meer handige elektrische verdampers voor op de markt. Dit jaar zagen we al de Puffco Peak, die geweldig maar ook erg prijzig is. Black Leaf houdt het een stuk voordeliger en brengt je de Subdab, een concentraten verdamper die je zowel stand alone als met een waterpijp kunt gebruiken.

Dabben, als je het een keer probeert ben je verkocht. Een goed concentraat bevat namelijk alleen het goede van cannabis, en geen plantmateriaal. Je verdampt dus alleen smaakstoffen en cannabinoïden, en inhaleert geen rook van verbrand plantmateriaal. Je krijgt dus ook geen teer of rook binnen waardoor je de pure smaak van wiet proeft.

E-dabben

Dabben met een vuur gestookte dabnagel is alleen een beetje een omslachtige bezigheid. Je hebt er een waterpijp voor nodig en een stormaansteker waarmee je een zogeheten dabnagel roodgloeiend moet stoken om van je concentraat te kunnen genieten. Niet erg handig als je even snel wil genieten, en onderweg al helemaal niet te doen.

Elektrische dabnagels maken het dabben al een stuk makkelijker en preciezer qua temperatuur. Alleen zijn de meeste daarvan nog erg duur en groot van formaat. Puffco kwam daarom dit jaar met de Peak op de markt, een kleine elektrische dab rig waarmee je overal met uiterste precisie kunt dabben. De reacties op het apparaat zijn overweldigend alleen is de Peak nog redelijk kostbaar, namelijk €349,- euro.

Subdab

Black Leaf brengt je een betaalbaarder alternatief waarmee je zowel solo als met een bestaande waterpijp kunt dabben: de Subdab. Een kleine elektrische dabnagel voor onderweg die op iedere waterpijp met een 14,5 of 18,8 millimeter glas op glas verbinding past. Het apparaatje weegt slechts 170 gram en is eenvoudig met één hand te gebruiken.

De Subdab is klein van formaat maar bevat alles wat je als moderne dabliefhebber nodig hebt. Een elektrische dabnagel, een glazen mondstuk om te inhaleren en een knop om het apparaat mee in te schakelen. Aan de onderkant van de dabnagel bevindt zich een kleine dabber van roestvrij staal om je concentraat mee op te pakken, en een compartiment om een beetje concentraat in te bewaren. Doe een beetje concentraat op de dabnagel, plaats het mondstuk en druk drie keer op de knop en je kunt inhaleren.

Past op iedere waterpijp

Je kunt de Subdab echter ook in combinatie met een waterpijp gebruiken voor een verkoelende dabervaring. Hij wordt namelijk geleverd met een glazen 14,4 en 18,8 millimeter adapter die op iedere waterpijp met zo’n glas op glas verbinding passen. Draai de onderkant los en schroef de juiste adapter erop en plaats hem op je waterpijp. Wil je de Subdab in actie zien, check dan deze toffe video van het Duitse Near Dark. Das ist supertoll!

De Black Leaf Subdab heeft een 900mAh sterke krachtbron, die je met iedere USB oplader kunt opladen via de meegeleverde oplaadkabel. Hij kost slechts €75,- euro en is te bestellen op Sirius.nl.

(advertenties)