(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook planten scheiden afvalstoffen uit. Dat doen ze met name in de bovenste laag van je medium, dicht bij de stam maar zouten kunnen zich tevens in de grond ophopen. Bac’s Final Solution zorgt ervoor dat deze ongewenste mineralen sneller worden afgebroken tijdens het spoelen.

Final Solution

Final Solution is bedoeld om zouten en voedingsresten efficiënter en sneller te kunnen uitspoelen. Het stimuleert bepaalde groepen micro-organismen in de bodem, die op hun beurt enzymen produceren die afvalstoffen zoals chloor en natrium afbreken. Daardoor hebben deze geen nadelige invloed meer op de EC-waarde bij de wortels van je wietplant. De plant kan na een behandeling met Final Solution weer gemakkelijker voeding opnemen, zonder al deze oude afvalstoffen.

Final Solution 60ml bac

Beter spoelen

Je gebruikt de Final Solution bijvoorbeeld tussentijds wanneer je overstapt van groei- naar bloeivoeding om met een frisse start aan de bloeifase te beginnen. Je kunt het ook gebruiken wanneer je merkt dat de EC-waarde in de grond te hoog is opgelopen, en aan het einde van de bloeifase kun je het met het spoelwater meegeven voor een betere spoeling en een fijnere smaak van je eindproduct.

Daarnaast kun je BAC’s Final Solution gebruiken om je substraat op te waarderen voor hergebruik, en dat scheelt je een hoop gesjouw en geld voor nieuwe aarde. Final Solution is net zoals alle andere BAC voeding en toevoegingen, sterk geconcentreerd. Een flesje van 60 milliliter is goed voor 600 liter spoelwater.

BAC Final Solution kost €29,50 euro (60 ml). Bewaar het op een koele plaats en gebruik het niet samen met enzymen omdat het dan de pH-waarde van het medium beïnvloedt. Voor meer informatie over Final Solution ga je naar baconline.nl. Bestellen doe je op bac-shop.nl.

[Openingsfoto: Ryland zweifel, Shutterstock]
(advertenties)