(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel de staat Colorado in de westerse wereld voor altijd de eer heeft om als 1e cannabis volledig te legaliseren, wil dat niet zeggen dat er helemaal geen ‘drugscriminaliteit’ meer voorkomt. Wat te denken van een stel opgeschoten jongeren dat een ramkraak uitvoert op een marijuana dispensary en alles jat wat er in de vitrines ligt? Gelukkig komt het tuig even later van een koude kermis thuis!

Legale wiet pas met 21 jaar

Over naar de stad Colorado Springs en wel naar een van de bekendere (medical) marijuana dispensaries van de staat: Native Roots. Iedereen weet dat je daar topkwaliteit cannabis kan scoren, maar dan moet je volgens de reguleringswet van Colorado (en heel de VS trouwens) wel minimaal 21 jaar oud zijn. De eikels die in dit nieuwsbericht de hoofdrol spelen zijn dat niet, en dus bedachten ze een alternatief om toch aan die geweldige stuff van Native Roots te komen die ook nog eens zo pontificaal ligt uitgestald in de etalages.

Ramkraak met gestolen busje

Eerst stelen de jongeren een mini-van. Daarmee scheuren ze naar Academy Boulevard, en sturen het gevaarte vervolgens volgas de pui van de Native Roots coffeeshop in! ‘De van knalde frontaal door de foyer van de winkel heen en eindigde binnen in de zaak’, vertelt sergeant L.C. Morgan van de politie in Colorado Springs. De ramkraak vond plaats rond 1 uur ’s nachts vorige woensdag, in het bijzijn van diverse getuigen.

Eén van hen is Brent Wrathbone, die net klaar was met zijn werk. ‘Opeens hoorden we een enorme knal’, verklaart hij tegenover de lokale nieuwszender 11News. ‘De jongeren kwamen naar buiten gerend met bundels wiet onder de arm.’

Georganiseerde jeugdbende

Brent belt de politie, meldt de overval en noteert het kenteken van het naar binnen geramde busje en krijgt als dank een bierfles naar zijn hoofd gegooid. De mini-van blijkt later te zijn gestolen, nog een reden wellicht waarom de verdachten het ding achterlaten in de wietwinkel – met draaiende motor en al. Volgens Brent en andere getuigen stappen de overvallers vervolgens in een vluchtauto die aan de andere kant van de dispensary staat te wachten. De politie gaat ervan uit dat er 2 jongeren in de ramauto zaten en nog eens 2 in de getaway car.

Native Roots blijkt ook niet de enige zaak die rond dit tijdstip wordt overvallen. Iets verderop vindt op hetzelfde moment namelijk een inbraak plaats in ‘3 Thirsty Goats’ en dat is inderdaad een drankwinkel. Politieagenten denken dat deze inbraak bedoeld was als afleidingsmanoeuvre terwijl hun maten het busje bij de wietwinkel naar binnen reden.

Wie het laatst lacht…

De doorgeslagen tieners veroorzaken met hun redeloze geweld voor vele duizenden dollars schade. Maar toch is het de eigenaar van medical marijuana dispensary Native Roots die het laatste lacht.

Want wat is het geval? Ze leggen helemaal niet de ‘real deal’ in de etalage en vitrines. Geen wiet dus, maar oregano… dat is de buit van deze ramkraak 😉

(advertenties)