(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het was vrijdag niet alleen gehaktdag in Antwerpen maar ook in de enige echte wietschuur van Europa: Noord-Brabant. En die naam maken ze dus 100% waar op een klein straatje op een woonwagenkamp in Hoogerheide. Maak kennis met de Akkerdreef, waar de politie vier wiethokken in één klap wist bloot te leggen!

Kampers trekken de cannabiskar

Toegegeven, woonwagenkampen en wietplantages zijn zo ongeveer synoniemen voor elkaar. Niets voor niks schreef het cannabis tijdschrift EssensiE – waar een deel van de CNNBS-redactie ooit werkte – tien jaar geleden al eens over deze symbiose middels de bijna poëtisch te noemen kop: ‘Kampers trekken de kar’.

Maar dat was wel in de tijd dat het de politieagenten nog dun in de broek liep alleen al bij het idee om een woonwagenkamp op te moeten. Inmiddels durven ze dat wat beter, al dan niet gesteund door de Mobiele Eenheid. Afgelopen week dus bijvoorbeeld, toen het Hennepteam van het politiedistrict de Markiezaten besloot om in actie te komen. Doel: het ruimen van hennepkwekerijen in de Brabantse plaatsen Bergen op Zoom, Hoogerheide en Roosendaal. Oogst: 6 wietkwekerijen en 812 wietplanten.

Vier wietplantages in een straat

Nou is die oogst niet bepaald heel bijzonder te noemen, zeker niet als we sec naar de aantallen kijken. Maar er is hier toch wel degelijk iets heel bijzonders aan de hand. Een beetje zoals de Postcode Loterij-gekte waarbij alle bewoners van een straat bang zijn om de bot te missen, maar dan met… wiet! Het moet ook wel bijna een wereldrecord zijn: vier illegale wiethokken in één en dezelfde straat: de Akkerdreef in Hoogerheide.

Voor alle sappige details nemen we voor het gemak – en omdat wij als belastingbetalers tenslotte toch de salarissen van de politieagenten ophoesten – de tekst over van het officiële politiebericht waarin melding wordt gemaakt van het wereldrecord. Hieronder eerst een kaart van de roemruchte straat en daarna de specs!

Eerste adres Akkerdreef Hoogerheide
In een bijgebouw van j een woning aan de Akkerdreef te Hoogerheide werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een in werking zijnde hennepkwekerij. Ter plaatse bleek dat in de ruimte 69 bijna oogstrijpe hennepplanten stonden. Uit onderzoek bleek dat hier vermoedelijk sprake was van eerdere oogsten. Er werd daarom een personenauto van het merk Mercedes inbeslaggenomen in verband met het verkregen voordeel uit deze hennepteelt. De gebruikte elektriciteit bleek verkregen door manipulatie van de energiemeter waarvan de zegels verbroken waren. In het pand werd niemand aangetroffen.

In de directe omgeving van dit bijgebouw stond verscholen een tweede ruimte op gesteld. Ook in deze ruimte was een hennepkwekerij ingericht. Deze ruimte was recent geoogst en was op moment van aantreffen zonder hennepplanten. In deze ruimte stonden ruim 100 gebruikte kweekpotten met henneprestanten. Bij het onderzoek bleek dat ook deze kwekerij gereed stond voor hergebruik en bleek er een elektriciteitskabel te zijn gelegd naar een woning aan de Akkerdreef. Hier werd niemand thuis aangetroffen. Deze kwekerij werd inbeslaggenomen en ontmanteld en omdat de gebruikte elektriciteit ook illegaal werd verkregen, werd dit gebouw en de woning van het energienetwerk afgekoppeld.

Tweede adres Akkerdreef Hoogerheide
Bij een volgende woning aan de Akkerdreef te Hoogerheide bleek ook daar in een tuinhuisje een hennepkwekerij in werking. Deze was verdeeld over twee ruimtes met 52 en 30 bijna oogstrijpe hennepplanten. Uit onderzoek bleek dat ook uit deze kwekerij vermoedelijk meerdere oogsten zijn behaald. Ook hier bleek dat de elektriciteit illegaal verkregen werd, waardoor deze woning en het tuinhuisje van het netwerk werd afgekoppeld.

Derde adres Akkerdreef Hoogerheide
Verderop bij een andere woning aan de Akkerdreef te Hoogerheide werd eveneens in een tuinhuisje een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 82 grote hennepplanten. Bij deze kwekerij, die gezien de gebruik sporen al langer in bedrijf was, werd de aanwezige bewoonster aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Ook hier bleek sprake van diefstal van elektriciteit en werd de woning en het tuinhuisje afgesloten van het energienetwerk.

Vierde adres Akkerdreef Hoogerheide
Vervolgens bleek bij de buren aan de Akkerdreef eveneens in een tuinhuisje een hennepkwekerij in werking te zijn. In de ze kwekerij stonden 80 oogstrijpe hennepplanten. De bewoner was niet aanwezig. Ook hier was sprake van diefstal elektriciteit zodat ook deze panden van het netwerk zijn afgesloten.

Kudos voor politiedistrict Markiezaten

En dan werd er op ongeveer hetzelfde moment door de overheid ook nog een einde gemaakt aan 499 wietplanten in het coffeeshoploze Roosendaal en aan 487 cannabiszusters in Heiningen. Allemaal door het niet bepaald lui te noemen dienders van politiedistrict Markiezaten (een naam die ons trouwens meer aan een carnavalsvereniging dan aan blauwhemden doet denken, maar dit terzijde).

We vragen ons maar even niet af wat de hele politie mikmak tegen planten nu weer gekost heeft, maar de (Brabantse) wereld is er zeker en vast een stuk veiliger op geworden!

(advertenties)