(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Haha, die Telegraaf toch ook altijd. Deze week kwamen daar ‘schokkende beelden’ binnen die afkomstig waren uit de gloednieuwe gevangenis in Zaanstad, waarop de bewoners vrolijk aan het dansen en blowen zijn. En dan schrijft de k*tkrant die nog steeds denkt dat je hasj kunt kweken dus: “Drugsfeest in gevangenis Zaanstad”.

De Televaag

Al jaren liggen wij hier regelmatig in een deuk als de Telegraaf – door DJ Giel Beelen altijd toepasselijk De Televaag genoemd – over cannabis schrijft. Zo presteren ze het regelmatig om te beweren dat er ergens hasjplanten zijn opgerold of dat er hasj gekweekt wordt. Ook zijn wij zelf al eens voor fake nieuws uitgemaakt nadat wij een interview hadden gepubliceerd met een Canadese vrouw die dankzij wietolie kankervrij is geworden, inclusief alle medische documenten om dat te staven.

Maar hé, het is de Telegraaf maar, een krant die na de Tweede Wereldoorlog jarenlang (van 1945 tot 1949) verboden werd omdat ze sympathiseerden met de Duitse bezetters, dus dan weet je wel weer genoeg.

‘Drugsfeest’

Met de regelmaat van een marcherende soldaat maakt deze krant zich ook heel boos over drugs. Cannabis inbegrepen, want verschil maken tussen wiet en andere (hard)drugs, dat is te veel nuancering gevraagd natuurlijk. Deze donderdag was het weer eens prijs en liet de ahum… ‘televisietak’ van de Telegraaf wat vage videobeelden zien uit de nieuwe JC Zaanstad, ofwel de bajes aldaar.

Opgenomen met in de bak uiteraard verboden smartphones (FOEI TOCH!) en waarop dus volgens de krant ‘een drugsfeest’ gaande was. In werkelijkheid zien we enkele gevangenen een jointje roken. En geef ze eens ongelijk, want wat is er nou lekkerder en relaxter dan een lekkere joint om eens even de ellende van alledag te vergeten? Bovendien word je er lekker chill van, dus wat willen die gevangenissen nou nog meer?

John van den Heuvel

Misdaadverslaggever John van den Heuvel – zelf voormalig politieman en dus per definitie anti-drugs uiteraard – mag opdraven in het kneuterige Telegraaf-studiootje om de verontwaardiging wereldkundig te maken. Afijn, kijk zelf maar naar het item en steek er daarna gewoon nog lekker eentje op, net als die vrolijke dansende en blowende bewoners van de gevangenis in Zaanstad.

Moet je wel effe klikken op onderstaand fragment, want video’s delen op YouTube is er niet bij bij ’s lands grootste media-oelewappers, dat snap je:

[openingsbeeld is afkomstig uit de video hierboven]
(advertenties)