(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zo stoned als een aap. Het is een gevleugelde uitdrukking onder cannabis liefhebbers. En helemaal leuk is het om zo stoned als een aap te kijken naar… andere apen! Bijvoorbeeld in ’s lands bekendste dierentuin Artis in Amsterdam. Maar als het aan D66 daar ligt is dit snel verleden tijd.

D66: na de geen wietwet nu een blowverbod

Nadat D66 al het referendum, de wietwet en partijleider Pechthold heeft verspeeld, willen de sociaal-democraten ons nu ook heropvoeden in de dierentuin. Tenminste als het aan Alexander Hammelburg ligt, D66 raadslid in de hoofdstad. Woensdag zette hij een artikel op de website van zijn partij met de onzalige titel: ‘D66 pleit voor blow- en rookvrij Artis‘. Watskeburt?!

Dit is ‘m de nieuwe ‘D66 Alexander’ maar of het er met hem allemaal veel beter op wordt dan met de vertrokken Alexander is nog maar de vraag…

GroenLinks, DENK en ChristenUnie doen ook mee

Om eerlijk te zijn, we weten het niet. Zal wel te maken hebben met de ongebreidelde bemoeizucht van politici met het privé-leven van eenvoudige burgers, die tijdens een dagje Amsterdam/Artis graag een peuk of – beter nog – joint opsteken.

Overigens staat D66 met het pleidooi om de hoofdstedelijke dierentuin rook & blowvrij te maken niet eens alleen in de politieke woestijn; ook GroenLinks, DENK en de ChristenUnie doen mee!

Blow- en rookvrij Artis

‘D66 Amsterdam wil werk maken van een blow- en rookvrij Artis’, lezen we. Samen met GroenLinks, DENK en de ChristenUnie roept de partij het stadsbestuur op met de oudste dierentuin van Nederland om tafel te gaan zitten, om tot een algeheel blow- en rookverbod te komen.

Betutteling ten top als je het ons vraagt, want de laatste keer dat wij aapjes gingen kijken in Artis was het nog steeds een onoverdekte dierentuin (op wat gebouwen met slangen, insecten en vissen na – maar hé, daar geldt sowieso al een rookverbod).

Maar het is geen verlate/vervroegde aprilgrap hoor van deze nieuwe 36-jarige D66-Alexander. Hij wijst daarbij specifiek ook op de toeristen die stoned door Artis zouden dwalen. Lees en huiver:

“Hoewel het stoned kijken naar giraffes en olifanten voor sommigen zeker een verrijkende ervaring zal zijn, denken wij dat je hiermee het verkeerde signaal afgeeft in een dierentuinomgeving”

Tja, als D66 zo denkt zieltjes te winnen om zich in de peilingen weer omhoog te krikken dan geven wij onze portie liever aan Fikkie, om maar eens even in dierensferen te blijven… En namens alle (stonede) apen nog dit:

[illustratie: promtorg/Shutterstock]

[openingsbeeld: Bax Spirit/Shutterstock]
(advertenties)