(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als je tot voor kort aan smokkelen dacht op cannabisgebied, dan zag je strak gesealde plakken hasj of grote vacuüm getrokken gripzakken wiet voor je. Maar de tijden veranderen en snel ook. Want tegenwoordig kan wiet smokkelen er dus ook uitzien zoals op bovenstaande foto, die afgelopen weekend is gemaakt in Nebraska.

Cannabis concentraten zijn hot

En nee, het zijn niet duizenden voorgedraaide joints als je dat soms dacht. Maar het heeft er heel in de verte wel iets mee van doen. Alleen gaat het dus niet om kant-en-klare joints maar om kant-en-klare voorgevulde cartridges met ‘THC hash oil’ die je zo in je vaporizer kan zetten!

Die cannabis concentraten zoals ze meestal genoemd worden (en daar vallen hasjolie, butter, wax, BHO, shatter et cetera onder) zijn razend populair in met name Canada en de VS. Alleen al in dat laatste land wordt er naar schatting voor bijna 3 miljard dollar aan ‘hash oil’ verkocht dit jaar. Het is dan ook de snelst groeiende productcategorie binnen de cannabismarkt, zoals we onlangs al berichtten op CNNBS.

Geen legale wiet in Nebraska

Maar dan heb je het dus wel over de legale markt. Die is weliswaar al heel groot in Noord-Amerika – 30 Amerikaanse staten en vanaf woensdag 17 oktober gelijk maar heel Canada – maar nog niet overal. Neem Nebraska of ‘Cornhusker State’ zoals de Amerikanen het ook wel noemen. Er woont geen hond maar wel 2 miljoen mensen en die moeten nog steeds goed oppassen dat de lokale Oom Agent ze niet snaait met wat dan ook op cannabisgebied. Gelukkig grenst de staat aan de onderkant ook aan Colorado…

Maar binnen de Nebraska grenzen was het afgelopen weekend drie keer prijs toen de troopers van Nebraska State Patrol besloten om drie dagen achter elkaar verkeerscontroles te houden. We lopen de busts even met je door:

1. Zondag 7 oktober

Uit een Toyota SUV (bouwjaar 2016) van ene Keshi Wu uit Californië  en ene Minchao Yu uit Brooklyn kwam dit tevoorschijn:

Het is niet erg groen maar het is toch echt wiet. En wel 26 pounds ofwel net geen 12 kilo. De beide Wu’s zitten inmiddels niet meer in hun Toyota maar in Kimball County Jail.

2. Maandag 8 oktober

Maandag was het weer raak en dit keer betrof het een Lexus SUV, die nota bene werd aangehouden omdat ie te hard over gods wegen scheurde. Houden ze ook niet van die troopers in Nebraska, net zo min als van de inhoud van de Lexus:

Jazeker, 55 pakken wiet floepten er tevoorschijn die verstopt waren in tassen in de laadbak. Ene Viktoria Belan uit Illinois zit net als deze 25 kilo wiet ook niet meer in de voiture. Wel slaapt ze onrustig in Lincoln County Jail.

3. Zaterdag 6 oktober

En dan die foto van de wiet smokkel nieuwe stijl dus, die werden aangetroffen in een gloednieuwe Cadillac STS:

Ook een beetje dom van de chauffeur Mohamed Abdulla (ook al uit Brooklyn) en zijn bijrijder Sarhan Abdullah uit Connecticut om niet aan de kant te gaan voor een emergency vehicle. Want dat kwam ze op een inspectie van de politie te staan, het kwijtspelen van die 5000 (!) met hasjolie gevulde vape-cartridges en een ongewild verblijf in Lincoln County Jail…

(advertenties)