(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ophef in de Amerikaanse staat Michigan – waar recreatieve wiet nog illegaal is – nu blijkt dat een ondernemende jongedame (17) geprobeerd heeft om de titel ‘Homecoming Queen’ te veroveren door haar schoolgenoten om te kopen met… weed brownies!

De hoco traditie

Homecoming Queen, wat is dat eigenlijk vraag je? Nou, een ‘hoco’ is een traditie op Amerikaanse en Canadese scholen, universiteiten en kerken waarbij voormalige scholieren en leden terugkeren en het bestaan van hun school, uni of kerk vieren samen met de huidige populatie. Degene die tot Homecoming Queen wordt uitverkozen wacht eeuwige roem. en is het stralend middelpunt van het feest

Vandaar wellicht dat een 17-jarige meid met verstand van marketing het op een high school in Michigan besloot heel anders aan te pakken dan gebruikelijk: ze sloeg aan het bakken met meel en wiet!

Erbij gelapt door app OK2Say

Hoe de chica heet is niet bekend gemaakt, wel dat ze cheerleader is op de Hartford High School in Hartford. Dat is een pukkel van niks in Michigan met ongeveer 2800 inwoners. De leiding van de school rapporteerde het voorval aan de politie en daarom weten wij het nu dus ook.

Agent Michael Prince: ‘De directeur vertelde dat er tips binnen kwamen over brownies die met wietolie waren gesausd.’ Die tips vloeiden via de smartphone app OK2Say bij de schoolbaas binnen. Met die app kunnen gebruikers ‘vertrouwelijk’ informatie prijsgeven over de veiligheid op school. Een beetje Misdaad Anoniem voor jongelui dus…

Serieuze politie-operatie

Een tipgeefster (rat) meldde dat een 17-jarige vrouwelijke leerling wietkoekjes had meegenomen naar school en ze aan enkele spelers uit het football team had uitgedeeld in homecoming week goodie bags. De geestverruimende koekies die ze daarna nog overhad deelde ze uit aan andere leerlingen in een poging stemmen te winnen voor de homecoming queen verkiezing. En dat allemaal via de app dus, het jaloerse kreng.

Politieman Prince: ‘De school neemt dit zeer serieus, ze voeren hun eigen onderzoek uit maar delen ook de statements van betrokken leerlingen of getuigen.’

Ons komt het allemaal wat overdreven voor, zeker als de politie meldt dat het waarschijnlijk gaat om twaalf brownies in totaal, waarvan er ook nog eens 3 zijn teruggevonden in originele staat. Die zijn naar het crime lab van Michigan gestuurd voor analyse. En de slimmeriken van de politie melden ook dat ‘de negen brownies die vermist worden wellicht door studenten zijn geconsumeerd’. Haha, nogal wiedes ja!

Drug-free zone

De hoofdrolspeelster zelf is met haar moeder out of state, maar kan bij terugkomst een stevig politieverhoor tegemoet zien (net als haar mama naar verluidt). In het ergste geval wacht haar een aanklacht voor het misdrijf ‘distributing a controlled substance at the school’. En dat laatste is van belang, want een school in Michigan is officieel een ‘drug-free zone’.

Om de paniekzaaierij nog wat meer aan te wakkeren besluit politieman Prince met een oproep aan de ouders van de leerlingen van de betreffende middelbare school. Die zouden eens serieus met hun kroost moeten praten en misschien zelfs medische hulp moeten zoeken. ‘Wanneer ze denken dat hun kinderen mogelijk betrokken zijn, neem ze dan mee naar een ziekenhuis en laat ze testen.’

Nee, die homecoming week is wel verpest, zoveel is duidelijk…

[openingsbeeld:  3Dalia/Shutterstock, illustratie: Andrei Verner/Shutterstock]
(advertenties)