(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je hebt mazzelaars, mensen die het ietwat tegenzit en je hebt ongelooflijke pechvogels… ook in cannabisland. In die laatste categorie hebben we sinds woensdag 10 oktober een nieuwe wereldkampioen: twee Duitsers die kwamen wiet-shoppen in Arnhem!

Wiet kopen in die Niederlande

In het zuiden van Nederland doen sommige gemeenten met coffeeshops nog vermetele pogingen om buitenlandse cannabisklanten te weren met de wietpas, een ideetje dat ooit aan het gestoorde frauduleuze hoofd van minister Ivo Opstelten (VVD’er what else) is ontsproten.

Aan de oostkant van het land hebben ze het minder op zulke flauwekul en zijn buitenlanders nog altijd van harte welkom, iets dat met name de Duitsers zich geen zweimal laten zeggen. Beetje einkaufen machen in Holland, jawohl!

Kiloknallers

Maar wietpas of geen wietpas, in een coffeeshop krijg je als klant sowieso maar maximaal 5 gram cannabis mee. En om nou voor zo’n zielig beetje wiet of hasj de grens over te steken… nee, das war einmahl. Drie kilo, dat tikt pas lekker aan!

Zo gezegd, zo gedaan en tevreden tikten twee Duitsers in de wijk Klarendal in Arnhem – fijn gelegen voor de Oosterburen op een goeie 10 kilometer van de eigen landsgrens – woensdag hun drie kilo wiet af. Tijd om weer nach hause te gaan.

Maar ze hadden de deur waar ze hun 3 kilootjes verse Hollandse groenten hadden opgehaald nog niet dicht getrokken of ze struikelden al over… wijkagent Eric Hortensius en consorten (ook in dienst bij de politie voor de goede orde).

Pech, zoveel pech…

Ai. Inleveren dus maar die handel. Naast de drie kilo wiet die nu dus door het scheissehaus is gespoeld, mochten beide Oosterburen ook hun contant geld inleveren bij Eric: 2250 euro.

“Niet slim”, twittert die dan ook met gepaste trots, “met een tas vol softdrugs de deur uitstappen als terwijl de wijkagenten daar net voor staan.”

Nee maar wie kijkt er nou steevast door het kijkgaatje van een deur als je naar buiten gaat? En hoeveel deuren hebben er überhaupt een kijkgaatje eigenlijk? Kortom, je kan ook stellen dat er hier sprake is van zoveel brute pech dat de pechduivel zelf er stil van zou worden…

(advertenties)