(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het leven van een thuiskweker gaat niet alleen over dikke toppen kweken. Soms moeten de handjes ook gewoon wapperen en kweektenten worden ontsmet om te voorkomen dat ongedierte terugkomt. Kijk mee en zie hoe onze eigen Barney Green zo’n grote schoonmaak aanpakt.

Binnenkort start ik een bijzondere nieuwe kweekronde waarbij ik de prestaties van mijn HPS Killer ledlamp vergelijk met die van zijn 600 Watt HPS kweeklamp. Een veelbelovend project maar voor het zover is moet mijn kweektent eerst grondig worden ontsmet. Adele, Joss Stone en Skunk Anansie zorgen voor de muzikale motivatie, mijn jointje bewaar ik deze keer tot na de gedane arbeid.

Grote schoonmaak

Zoals je misschien nog kunt herinneren, heb ik de afgelopen ronde even last gehad van trips in mijn kweektent. Ik heb biologisch ze kunnen bestrijden met hun natuurlijke vijand, de roofmijt, maar ik wil er zeker van zijn dat er geen eitjes of iets dergelijks achterblijven. Tijd voor een grote schoonmaak dus, zodat ik met een schone lei weer verder kan kweken.

Na de oogst van de CBD Compassion en de CBD Kush planten, heb ik de wortelkluiten in een vuilniszak geleegd en die netjes in de groenbak gedaan. Vervolgens was het tijd om de schotels waar de planten op staan en het uitlek-water opvangen te reinigen. Dit gaat prima met een sopje van warm water en wc-reiniger; daar laat ik de schotels eerst een nacht in weken en dan maak ik ze schoon met een schuurspons. Op dezelfde manier heb ik de potten schoongemaakt.

In de ventilator hoopt zich altijd een hoop stof op, alleen kun je die niet even in een sopje gooien. Ik heb hem daarom even meegenomen naar een vriend met een compressor, om alle stof eraf te laten blazen. Ook op de roosters in de tent zat aardig wat stof, deze kun je het beste met de stofzuiger uitzuigen. Doe zowel de binnen als de buitenkant om de roosters goed stofvrij te maken.

Ontsmetten met chloor

De binnenkant van de Gorilla kweektent reinig ik met een plantenspuit met chloorwater. Chloor doodt namelijk schimmelsporen en bacteriën die voor problemen in volgende kweekrondes zouden kunnen zorgen. Ik gebruik 1 liter water en doe daar een flinke scheut chloor in. Daarmee besproei ik een voor een de wanden van de tent. Met een keukenrol even drogen en dan over naar de vloer.

Op de vloer verzamelt zich het meeste vuil dus het is belangrijk dat die goed schoongemaakt wordt. Let wel even op dat er geen stekkers of ander elektra op de vloer blijft liggen want water en elektra gaan slecht samen. Je wil jezelf natuurlijk niet elektrocuteren. Ook de vloer reinig ik met het chloorwater, daarna mag de tent drogen.

 

Omdat er de hele ronde lang lucht door het koolstoffilter wordt gezogen, hoopt zich ook hier veel stof op. Met het borstel mondstuk van de stofzuiger kun je het stof gemakkelijk opzuigen. De tent ruikt weer heerlijk fris en ziet er weer als nieuw uit. Morgen breek ik de blinkende tent af en ga ik de 2,4 meter lange BudBox opbouwen voor de led vs. HPS test. Maar nu eerst een jointje en een bakkie koffie, dat heb ik wel verdiend! Op naar een mooie nieuwe kweekronde, smoke on!

Barney Green

(advertentie)