(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms zit het mee en voel je je toch niet helemaal op en top, het kan de besten overkomen. Ook Barney heeft deze week een beetje de blues, maar kan dat gelukkig ook weer van zich afschrijven. Aan de wietplanten ligt het in ieder geval niet want die zijn weer tripsvrij en bloeien lekker door in deze zevende bloeiweek.

Texaanse Blues

Terwijl Gary Moore de Texaanse Blues ten gehore brengt zit ik met een joint tussen mijn lippen en mijn handen een beetje in het haar. Niet dat de CBD Compassion en de CBD Kush nog zwaar in de problemen zitten hoor, daarmee gaat het goed. De trips waar ik last van had is volgens mij succesvol bestreden door de roofmijt die ik vorige week in de kweektent heb uitgezet.

Nee, dat is het allemaal niet. Ik ben gewoon een beetje beroerd en had niet veel goede zin vandaag. Misschien omdat de zomer nu echt wel afgelopen is en het KNMI zelfs alweer de eerste code geel heeft afgegeven. Ach, nu ik eenmaal met tikken begonnen ben gaat het eerlijk gezegd wel weer. Ik zal die Gary Moore maar eens uitzetten met zijn blues en wat extra CBD innemen. Even de gezonde wietlucht in mijn kweektent opsnuiven, zo’n ‘frisse neus’ halen kan helemaal geen kwaad.

Bloeiweek #7

Oké, genoeg over mij en over naar de CBD Kush en CBD Compassion wietplanten. Ik tel vandaag de zevende week van de zichtbare bloei. De planten staan onder de HPS Killer (480 Watt) ledlamp van groeilampenshop.be en krijgen de voeding van Plagron en staan in de Allmix aarde (eveneens van Plagron). Tot een dikke week geleden ging alles prima, maar toen dook er trips op in mijn binnentuin.

Om de trips biologisch te bestrijden heb ik hun natuurlijke vijand op ze losgelaten: roofmijt. Het lijkt erop dat de trips weg is maar moet het wel even afwachten. Het zou kunnen dat er nog eitjes van de trips in leven zijn die nog uit moeten komen. Hopelijk blijft de roofmijt daarop wachten want ik zit natuurlijk niet te wachten op een nieuwe lichting tripsen.

Afgezien van de tripsen maken de planten het eigenlijk best goed. De toppen glinsteren al mooi in het licht van de kweeklamp, en ruiken ook al lekker. De planten zijn een beetje de hoogte ingeschoten maar dat is geen groot probleem want het licht van de HPS Killer reikt tot diep onderin de planten. Ook onderin, op de zijtakken groeien daardoor mooie toppen. Niet zo groot als de hoofdtoppen uiteraard maar mooi compact en prima te roken straks.

Laatste loodjes

Wel merk ik dat de bladeren nu meer en meer beginnen te vergelen. Ik hoop dat dat het begin van de herfst is en niet door de intensiteit van de led komt. Ik wacht het even af. Het zal trouwens sowieso niet zo heel lang meer duren voor ik de wiet kan oogsten; ik schat in nog een week of twee voor de schaar erin kan. Ik ben met de CBD Kush alvast aan het spoelen begonnen.

Omdat ik deze ronde trips heb (gehad) zal ik de boel na de oogst goed moeten ontsmetten voor ik de volgende planten erin laat groeien. Dat doe ik met een sopje van chloor en water in een plantenspuit. Chloor maakt alle ongedierte dood zodat je weer met een schone lei kunt beginnen. Dat zal ik nodig hebben want de volgende ronde gaat spectaculair worden.

De soort die ik na de oogst ga kweken is Gold Bar Kush van Spliff Seeds maar dat is niet het belangrijkste. Nee het wordt tegelijkertijd een test tussen de HPS Killer led en mijn 600 Watt HPS! Ik wil weleens weten waar ik nou het meeste wiet per Watt mee kweek. Volgende week ben ik er uiteraard weer, tot dan wens ik jullie een fijne week toe en sluit ik zoals altijd af met een toch wel vrolijke …smoke on!

Barney Green

(advertentie)