(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Sinterklaas is vroeg dit jaar, tenminste op stranden in St. Johns, Volusia en Flagler. Allemaal kustplaatsen in Florida waar sinds een week of wat de ene na de andere baal met smokkelwiet – waarschijnlijk overboord gegooid – aanspoelt. En wat doe je dan als rechtschapen burger? Zo snel mogelijk een kilootje of wat oprapen en snel dat strand af rennen natuurlijk!

Gratis kilo’s wiet

Het gebeurt regelmatig in Florida dat Neptunus – de god van de zee, die wij dan hier beter kennen als die ouwe zak van Sinterklaas – het klootjesvolk aan land verblijdt met wat builen wiet. Die zijn meestal in paniek gedumpt door smokkelaars die vanuit het Caribisch gebied proberen hun handelswaar op de Amerikaanse kust te droppen, maar worden gestoord door kustwacht of hondenweer.

Afgelopen dagen was Neptunus in een bijzonder gulle bui en spoelde de ene na de andere vacuüm verpakte baal met ettelijke kilo’s cannabis aan op de goudgele stranden van Flagler County. Een stel maffe surfers vond bijvoorbeeld 23 builen die aan elkaar waren gebonden en droeg die – hoe verzin je het – over aan de autoriteiten. Weg 45 kilo prima rookwaar.

Strandjutters versus politie

Maar een geschenk van de oceaan moet je niet in de smoel spugen, dachten veel andere strandgangers, en ze sloegen hun slag als Sil de Strandjutter in zijn beste dagen. Voor de jongere lezers: ze gingen er met de gratis wiet als een speer vandoor!

Maar het zal weer eens niet of de geüniformeerde brigades gaan zich er ook mee bemoeien. In dit geval dus  Flagler County Sheriff’s Office. Namens de staat pikken die gasten graag de cadeautjes van Neptunus voor zichzelf in en niet alleen dat: ze arresteren een arme drommel die eindelijk eens wat mazzel had:

Hoezo ‘poging tot stelen’ trouwens?! Die wiet is van niemand (meer), spoelt aan op een openbaar strand en als je het dan fatsoenlijk opraapt om het strand netjes schoon te houden, slaan de cops je in de boeien…

Vrouw in bikini met buil wiet gezocht

Bijna nog misselijker vinden wij een soort Opsporing Verzocht-achtige actie van hetzelfde politiekorps op Facebook, waarin ze de jacht openen op een blonde bikini-babe die gefotografeerd werd terwijl ze diep met haar arm in zo’n aangespoelde buil wiet zat te wroeten. Zou ieder zinnig mens doen in zo’n geval, maar voor zinnige denkbeelden over cannabis moet je niet bij politiemensen zijn, dat is een soort universele wet.

En dus zien we dit verschijnen op dat vermaledijde smoelenboek:

Haha, vergeet dat maar! Het regent reacties van Facebookers die de politie oproepen om te stoppen met deze bs (bullshit) en achter de echte misdaad aan te gaan, bijvoorbeeld al die ellende die heroïne en meth veroorzaken…

En ook vraagt menigeen zich af waarom de politie mensen arresteert of zoekt voor het jatten van iets dat aan NIEMAND toebehoort – en zeker niet aan de politie… Kortom, life’s a beach 😉

(advertenties)