(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals we eerder deze week al berichtten vindt er in de drie noordelijke provincies een heuse ‘hennep-actieweek’ plaats, waarbij het doel is om zoveel mogelijk planten te vermoorden. Twitter stroomt over van de tweets van trotse agenten die de zoveelste opgerolde wietkwekerij melden. Maar niet alles is kommer en kwel. Enter brandweerman Pieter Jan Schouwstra!

Rare jongens die Friezen

Even een waarschuwing vooraf aan de argeloze lezer van CNNBS. Hoewel we vermoeden dat Pieter Jan Nederlands praat in de (onbedoelde) instructievideo weten we dat niet zeker, simpelweg omdat we geen jota van de Friese taal begrijpen. Maar als je een beetje je best doet en goed de beelden bestudeert kom je er wel uit hopelijk. Heel donkere beelden overigens, en dan bedoelen we voor deze keer puur de verlichting zelf…

Hennep-actieweek treft ook leeg wiethok

Welnu, in het kader van die hopeloze ‘hennep-actieweek’ van politie, woningbouw en stroomboer werd er dinsdag in Drachten een wietkwekerij ontmanteld. Nou ja ontmanteld, dat bleek de eigenaar al gedaan te hebben. Dus eigenlijk rolde men in deze Friese stad een lege wietplantage op.  Al mag je er gerust op rekenen dat deze ‘bust’ doodleuk wordt meegenomen in de succescijfers van de politie die ons op de (sociale) media om de oren vliegen.

De omgekeerde wereld

Ook weet de politie te melden dat ‘de apparatuur in de meterkast’ al aangetast was. Reden voor brandweer-expert Pieter Jan Schouwstra van de Veiligheidsregio om naar de lege wietplantage te gaan en voor de camera van Waldnet  uit te leggen wat er allemaal niet deugt. En als je dat nou eens allemaal ‘omdraait’ zogezegd, krijg je dus gratis en voor niks een aantal waardevolle tips over hoe je een wiethok in een rijtjeshuis wél moet inrichten!

(advertenties)