(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iedereen die van ons soort planten houdt en toevallig in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe gemeentebelasting betaalt moet deze week extra goed opletten. Met veel tamtam – en alleen op maandag al 9 opgerolde wiethokken – gaan politie, woningbouwverenigingen  en elektriciteitsbedrijf Enexis in het kader van hun ‘hennep-actieweek’ extra hard op zoek om jouw oogst te vergallen!

Tientallen locaties bezocht

Maandag op de eerste dag van hun miserabele actieweek werden dus al wietkwekerijen opgerold in o.a. de Groningse plaatsen Winschoten, Stad (daarmee bedoelt iedereen daar de stad Groningen zelf) en Finsterwolde. In totaal bezochten de wietjagers maandag 20 locaties, waarbij er dus op 7 plekken inderdaad ‘bingo’ geroepen kon worden door het opsporingsgilde. Zes mensen zijn bovendien gearresteerd omdat ze planten kweken die onze overheid niet bevallen.

De speciale actieweek stekt zich trouwens ook uit naar Friesland en Drenthe. Ook daar werden diverse verdachte locaties bezocht, met als (tussen)resultaat in ieder geval 2 ‘bingo’s’ per provincie.

Bange burgers bevorderen

Nu weten ze bij het Hennepteam Noord-Nederland ook wel dat dit allemaal volstrekt zinloos is. Er zal niet minder wiet gekweekt noch gerookt worden in de regio. Met dat levensgevaarlijke brandgedoe valt het over het algemeen ook best mee – waar blijven anders die tientallen ‘wietdoden’ door ontplofte plantages?! – en klaarblijkelijk ook met die enorme werkdruk waarover de politie zo massaal klaagt de laatste maanden.

Als voorbeeldje van deze angstzaaierij, deze tweet van de instanties in Friesland:

Als je een hele week de tijd hebt om met tientallen beambten wiethokjes op te speuren moet je je muil houden over onopgeloste zedenmisdrijven, cold cases die blijven liggen en al dat andere gejammer van Oom Agent (dat overigens sinds een week opgehouden is omdat die oom Agent er flink wat CAO-geld bij krijgt van de minister, het zal ze toch zeker niet daarom te doen zijn geweest 😉

Money money money

Nee, gezien de innige betrokkenheid van met name de elektriciteitsboer bij de speciale hennep-actieweek, denken wij dat het ook hier ordinair om de centen gaat. Centen die Enexis en consorten nu mislopen, want ja: op 6 van de 7 wietplantages in Groningen werd die stroom afgetapt.

En via Twitter konden we zien dat ook het Hennepteam Noord- Nederland interesse heeft in meer dan planten:

Makkelijk scoren

Misdaad mag niet lonen. Aha, gaat het eigenlijk daarom? Waarom dan niet eens achter die banken aan, die nog steeds – al die jaren na de door henzelf veroorzaakte wereldwijde economische crisis – hun zakken vullen ten koste van de gewone man. Of achter die schimmige beurshandelaren die erop speculeren dat bedrijven en zelfs landen failliet gaan en daaraan miljoenen verdienen? Achter frauderende VVD’ers aan misschien, ver hoef je daarvoor niet te zoeken?

Nee mensen, die speciale hennep-actieweek in Noord-Nederland is niets meer of minder dan een makkelijk scorende exercitie in het uitroeien van een denkbeeldig – zo niet zelf verzonnen – probleem, waarbij de (eigen) portemonnee de eerste viool speelt…

Op de Twitter-pagina van het Hennepteam Noord-Nederland lezen we zojuist (dinsdagochtend vroeg) dat dag 2 van de actieweek #aanpakhennep van start is gegaan. Wij zullen ze doodzwijgen verder, maar als je er de laatste busts wilt volgen houden we je niet tegen… we zijn de politie niet!

Update – Toevallig net van een CNNBS-lezer een puik ideetje binnengekregen via de mail, dat we graag willen delen:

(advertenties)