(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Interessante video van de beroemde Britse omroep BBC over ’s werelds enige bedrijf dat ‘volledig gelicenseerde medicijnen maakt van wietplanten’. En nee, dat is niet het Nederlandse Bedrocan, maar het Britse GW Pharmaceuticals. Het bedrijf doet al 20 jaar wetenschappelijk en medisch onderzoek naar cannabinoïden. GW maakt 2 officiële wietmedicijnen: Sativex voor multiple sclerose-patiënten en Epidiolex voor kinderen met ernstige epilepsie.

Fergus Walsh, de medische verslaggever van de BBC vogelt voor de kijkers uit wat er nu precies in deze cannabis medicijnen zit en daarvoor brengt hij een bezoek aan de grootste legale wietplantage van Europa: die van GW Pharmaceuticals inderdaad. Daar wordt met overheidslicenties jaarlijks liefst 300 ton mediwiet geteeld, grotendeels voor de export. Voor de goede orde: het gaat om zowel het psychoactieve THC als de cannabinoïde CBD.

De centrale vragen: hoe verschillen deze officiële cannabis medicijnen van andere cannabisproducten en wat brengt ons de toekomst?

(advertenties)