(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het zal je kind maar wezen! Dat zal menigeen door het hoofd schieten bij het relaas dat Megan Karl afgelopen week overkwam in de staat New York. Want het was niemand minder dan haar bloedeigen driejarige dochtertje dat haar erbij lapte met wiet toen de politie hun auto controleerde…

‘Reuk van brandende wiet’

Op zich was er helemaal niets aan het nazomerse handje, vorige week donderdagmiddag. Gezellig tufte Megan Karl (33) als bijrijder mee met vriend Scott Hill (26) op Route 32 in New Scotland, terwijl haar dochtertje op de achterbank van de 2000 Saturn zat.

Helaas voor het drietal had de State Police in de staat New York net deze middag bedacht om in de buurt een veiligheidscontrole uit te voeren, daar net ten zuiden van de hoofdstad Albany.

Op een of andere manier trok het gedrag – door de politie omschreven als ‘suspicious movements’ – de aandacht van de agenten en Scott werd gedirigeerd om de auto aan de kant te zetten. Toen zij hun autoramen naar beneden draaiden ‘cops could smell burning marijuana’.

‘Kijk eens meneer agent’

Ai, daar houden ze niet van in New York, de lucht van brandende wiet. En zolang recreatieve cannabis nog niet legaal is daar kunnen ze er van overheidswege ook nog tegen optreden ook!

Aldus geschiedde. Eén trooper ondervroeg bestuurder Hill terwijl een tweede politieagent zich ontfermde over de peuter op de achterbank.

En toen gebeurde het. De driejarige meid – die trouwens niet volgens de verkeersregels op de achterbank zat  – reikte onder de voorstoel en haalde daar een buidel vandaan. Die maakte het wicht ook doodleuk open en ze liet Oom Agent zien wat erin zat: wiet, een metalen grinder en een pijp.

Wiet en parafernalia

Later stelde de politie vast dat er – duh – wietresten zaten in grinder en pijpje. Daarnaast vonden de cops een asbak bij de voerstoelen met ‘marijuana cigarette butts’, dus dat doet de zaak ook al geen goed.

Wat het voor de moeder van de piepjonge ‘rat’ wel wat minder erg maakt is het feit dat zowel de wiet als de parafernalia aan Scott toebehoorden. Neemt niet weg dat beiden gearresteerd werden op beschuldiging van het in gevaar brengen van het welzijn van een kind. Scott krijgt daarbovenop nog een aanklacht wegens ‘onwetmatig bezit van cannabis’ aan zijn broek.

De driejarige peuter die het allemaal op haar geweten heeft, is overgedragen aan familieleden en ook de kinderbescherming is gewaarschuwd…

[openingsfoto: Lifestyle discover/Shutterstock]
(advertenties)